Nicolae Burnete, ministrul Cercetării și Inovării, și-a dat demisia

Guvernul condus de Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro

Guvernul condus de Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro

Nicolae Burnete, Ministrul Cercetării și Inovării, și-a dat demisia vineri, 31 august, a anunțat instituția printr-un comunicat de presă.

„Ministrul Cercetării și Inovării prof. dr. Nicolae Burnete, prin prezentul comunicat, aduc la cunoștința opiniei publice faptul că în această dimineață mi-am depus demisia la Cabinetul premierului”, se arată în comunicat.

Fostul ministru mai arată că, cel puțin deocamdată, nu dorește să ofere explicații pentru gestul său: „Demisia mea este irevocabilă și cel puțin la acest moment, nu va face subiectul unei conferințe de presă”.

Decizia sa de a demisiona vine în contextul în care sâmbătă, la Neptun, Viorica Dăncilă va prezenta o evaluare a miniștrilor din Guvernul pe care îl conduce.

Cine este Nicolae Burnete

Burnete a preluat funcția de ministru al Cercetării și Inovării la data de 29 ianuarie 2018, în momentul în care Guvernul Viorica Dăncilă a înlocuit Guvernul Mihai Tudose.

Înainte să ocupe funcția de ministru al Cercetării și Inovării, Nicolae Burnete a fost președintele Senatului Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Anterior, în perioada 2013 – 2016, el a fost director al Departamentului de Autovehicule Rutiere și Transporturi de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Între 2004 și 2012 a fost decan al Facultății de Mecanică din cadrul aceleiași universități, iar între 2000 și 2004 a fost șef de catedră la Catedra de Autovehicule Rutiere și Mașini Agricole de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Nicolae Burnete a absolvit cursurile Institutului Politehnic Cluj-Napoca, Facultatea de Mecanică, unde a fost șef de promoție.

Nicolae Burnete. Foto: Guvernul României


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version