Musulmanul-erou care a salvat 6 ostatici în atentatul din Paris

Lassana Bathily

Lassana Bathily a ascuns mai mulți ostatici într-o cameră frigorifică. Foto: Captură YouTube

Un angajat musulman al magazinului evreiesc din Paris unde un terorist islamist a luat 19 oameni ostatici săptămâna trecută a fost sunat personal de președintele Franței care i-a mulțumit pentru că a salvat mai mulți clienți din magazin, ascunzându-i într-o cameră frigorifică.

Tânărul musulman a fost numit „erou” în ziarele franceze și pe rețelele de socializare datorită acțiunilor sale din timpul luării de ostatici de vineri din magazinul kosher din Vincennes, o zonă aflată la periferia estică a Parisului, relatează CNN.

Lassana Bathily a ghidat un grup de ostatici la subsol și i-a ascuns într-o cameră frigorifică, în timp ce teroristul înarmat Amedy Coulibaly se pregătea să tragă în ostatici, a relatat televiziunea franceză BFMTV.

Bathily, un musulman practicant, a intrat în camera frigorifică alături de câțiva oameni, apoi a oprit congelatorul și le-a spus tuturor să fie calmi. Ostaticii au refuzat să folosească liftul pentru marfă pentru a ieși din magazin, așa cum le-a propus tânărul. „Eu am să ies”, le-a spus el apoi.

„Când ostaticii au ieșit m-au felicitat”

„Am luat liftul și m-am dus sus. Coulibaly ne-a spus tuturor să mergem sus, altfel îi va ucide pe toți cei care erau jos”, a povestit tânărul în vârstă de 24 de ani originar din statul african Mali. Bathily a folosit liftul pentru marfă și a fugit afară. Aici, el a fost preluat de poliție și a ajutat forțele de ordine descriindu-le locul exact în care se afla camera frigorifică.

„Când ostaticii au ieșit m-au felicitat”, a mai povestit el. Potrivit i24news.tv, Bathily a ascuns în camera frigorifică 6 persoane. Printre acestea se afla o femeie care avea un bebeluș.

Coulibaly a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliția. Autoritățile franceze au spus că teroristul a omorât 4 ostatici evrei.

Tânărul din Mali a fost lăudat pe rețeaua de socializare Facebook. „Nu am cuvinte pentru a exprima cât de mândră sunt de tine. Ți-ai pus viața în pericol pentru a-i salva pe alții. Dumnezeu a văzut tot ce ai făcut. Ești binecuvântat în ochii umanității”, a scris Gwadelle Edom.

Publicația franceză „L’Express” a titrat „Lassana Bathily, musulmanul din Mali, eroul luării de ostatici din Vincennes”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Radu Banciu va fi dat în judecată de musulmani pentru că a jignit islamul
Austriecii vor să fabrice în România o substanță considerată cancerigenă
Insulă artificială de 250 de milioane de euro în Portul Constanța


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version