Minunea Andreea Mitu. Cine este tânăra româncă din ”optimile” Roland Garros

Andreea Mitu, care până la începutul săptămânii nu câștigase niciun duel într-un turneu de Grand Slam, a învins-o azi pe italianca Francesca Schiavone, fostă câștigătoare la Roland Garros, și s-a calificat în optimile de finală ale importantei competiții parizene.

În doar șapte zile, Andreea Mitu (23 de ani, locul 100 în lume) s-a transformat dintr-o jucătoare aparent fragilă – o victimă sigură în ochii sportivelor cu experiență – într-una din marile surprize ale celui mai important turneu anual disputat pe zgură.

Dintre cele cinci românce prezente la startul competiției, Andreea era cotată cu cele mai mici șanse să ajungă atât de departe, însă, acum, la mijlocul competiției, este singura rămasă în cursă.

Atingerea optimilor de finală este o performanță extraordinară pentru o jucătoare care mai trăise doar câteva zeci de minute în atmosfera de Grand Slam. După ce a evoluat splendid în calificările de la Wimbledon, anul trecut, Andreea a fost eliminată rapid de poloneza Agnieszka Radwanska, scor 2-6, 1-6.

Astăzi, Mitu a obținut o victorie de mare prestigiu, cu italianca Francesca Schiavone, scor 7-5, 6-4, după un meci de mare luptă, cum sunt toate împotriva experimentatei jucătoare din Milano, campioană la Paris în urmă cu cinci ani.

Andreea Mitu, care a eliminat-o la Paris și pe Karolina Pliskova, puternica jucătoare din Cehia, se va lupta pentru un loc în sferturile de finală cu o altă mare surpriză – belgianca Alison Van Uytvanck. Locul 93 WTA, roșcovana în vârstă de 21 de ani a trecut de jucătoare valoroase la Roland Garros, precum kazaha Zarina Diyas sau Kristina Mladenovici, din Franța.

Românca născută la București și-a asigurat un salt de 33 de locuri în clasamentul mondial, însă acesta poate crește dacă se va impune și în optimile de finală. Este o aventură splendidă pentru sportiva noastră, care în urmă cu nici un an de zile aproape s-a lăsat de tenis din cauza unei tendinite.

Andreea Mitu, care până în urmă cu câteva luni nu câștigase niciodată un meci în circuitul WTA, și strânsese doar câteva zeci de mii de euro din premii în 2015, și-a asigurat un cec de 145.000 de dolari.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru pasionații de călătorii. Se caută fotografi, ghizi, manageri
Reduceri pentru copii de 1 iunie. eMAG are promoții la jucării, haine și încălțăminte
Locuri de muncă în construcții. Oferte din Suedia, Austria, Germania, Franța și Polonia