Și-a dat demisia din cauza unei fotografii în care semăna cu Hitler

lutz bachmann

Lutz Bachmann a demisionat din fruntea mișcării antiislam Pegida din cauza unei fotografii în care semăna cu Hitler. Foto: Pagina de Facebook Lutz Bachmann

Liderul mişcării antiislam Pegida din Germania, Lutz Bachmann, a demisionat ieri din fruntea organizației după ce presa germană a publicat o fotografie reală în care acesta semăna cu fostul lider nazist Adolf Hitler.

„Da, am decis să mă retrag de la conducerea mişcării”, a declarat Bachmann, potrivit revistei Bild. Informaţia a fost confirmată de Kathrin Oertel, purtătorul de cuvânt al mişcării xenofobe Pegida (Patrioţi Europeni împotriva Islamizării Occidentului).

„Prezint sincere scuze tuturor cetăţenilor care s-au simţit ofensaţi de postările mele pe Facebook”, a adăugat Bachmann.

Imaginea, publicată de Dresdner Morgenpost, un ziar din Dresda, şi de revista Bild, îl prezintă pe Bachmann din profil, având părul uşor umezit şi dat într-o parte, și o mustaţă mică, relatează mediafax.ro.

Contactat de revista Bild, Kathryn Oertel, purtătorul de cuvânt al mişcării Pegida, a confirmat autenticitatea fotografiei, afirmând că a fost o „glumă”.

Imigranții sunt „animale”, „vite” și „gunoaie”

Fotografia în care liderul Pegida poza în Hitler a fost postată chiar de el pe pagina sa de Facebook, însoțită de textul „S-a întors!”. Imaginea a devenit virală pe rețelele de socializare. Bachmann a explicat că a făcut această „fotografie-clişeu” după o vizită la frizer, cu ocazia lansării unei cărţi satirice despre Hitler, scrisă de Timur Vermes.

Aceasta nu a fost singura postare controversată a lui Bachmann. Anterior, el a publicat pe Facebook o fotografie a unui bărbat îmbrăcat în costumul alb tradițional al organizației rasiste Ku Klux Klan, alături de sloganul „Trei de K pe zi țin minoritățile la distanță”.

Totodată, într-o conversație privată pe Facebook, Bachmann i-a numit pe imigranți „vite”, „nenorociți” și „gunoaie”. El a mai spus că e nevoie de mai multe măsuri de securitate la biroul de asistență socială „pentru a proteja angajații de animale”.

Mişcarea antiislam Pegida a organizat mai multe manifestaţii, în principal în oraşul Dresda.

Recomandările editorilor GreatNews:

O nouă modă: Vânezi rasiști pe Facebook și-i convingi pe șefii lor să-i dea afară
Traian Băsescu are 8 dosare penale. Cazul „șantajării” Gabrielei Firea, redeschis
Rușii ar vrea un președinte ca Iohannis


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version