La fel ca-n ’94! România s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din SUA

Echipa națională de minifotbal a României s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Statele Unite ale Americii, după ce a învins clar Germania, cu scorul de 7-2.

România este cea mai puternică națiune în minifotbalul european, având cinci titluri continentale în palmares, însă încă are mari probleme de adaptare la versiunea nord-americană a jocului, în care jucătorii pot juca mingea și cu ajutorul mantinelei.

Acest detaliu a contat mult în singura înfrângere de până acum a tricolorilor, 3-7 cu Mexicul, în al doilea meci din Grupa B. Echipa antrenată de fostul arbitru Tiberiu Lajos debutase cu un succes răsunător: 21-0 cu India.

În meciul decisiv, jucat la Wichita, în Kansas, românii au dispus cu 7-2 de naționala Germaniei și s-au calificat în sferturile de finală, repetând cea mai bună performanță a naționalei de fotbal, care a atins această fază a competiției tot la un turneu organizat în Statele Unite, în 1994.

Afișul Cupei Mondiale de Minifotbal din Statele Unite ale Americii

Echipa de minifotbal a României a încheiat pe locul doi în clasamentulul Grupei B și își va afla în curând adversara din sferturile de finală, care se vor disputa peste două zile. Este prima ediție a Cupei Mondiale de minifotbal din istorie.

Cum suedezii – ”călăii” tricolorilor la World Cup 94 – nu sunt calificați la această competiție, tricolorii pot să fie oarecum liniștiți.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un mister contemporan: satul în care oamenii adorm brusc, fără motiv
Prizonieră într-o Românie crudă. Când pumnul e lege de căpătâi

O viață împlinită în jumătate de trup. Povestea omului născut fără mâini și fără picioare
O știre pentru cei care prețuiesc inteligența. Un puști din România e campion european la Go!
Cele mai fericite țări din lume


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version