Insula pisicilor, unde felinele sunt de 6 ori mai numeroase decât oamenii

aoshima
Pisicile de pe insula Aoshima. Foto: Captură Digi24

O insulă din sudul arhipelagului japonez, Aoshima, este un adevărat rai al pisicilor. Aici trăiesc peste 120 de feline şi doar 22 de oameni, majoritatea pescari bătrâni, relatează digi24.ro.

De când insula cu multe pisici a devenit celebră, zeci de turişti vin aici pentru a o vizita.

„Am venit aici pentru a mă relaxa. Şi ce am găsit? Multe pisici şi o femeie care le dădea de mâncare. Este distractiv, o să revin aici”, a povestit o turistă, Makiko Yamasaki.

Pisicile au fost aduse pe insulă în urmă cu mai mulţi ani, pentru a prinde şoarecii din mica localitate de pescari. În timp, numărul lor a crescut vertiginos pentru că nu au niciun duşman care să le pună viața în pericol.

„Este un lucru bun faptul că oamenii care vin pe insulă găsesc pisicile liniştitoare. Sper că pisicile nu vor deveni o povară pentru oamenii care locuiesc aici”, a explicat un localnic, Hidenori Kamimoto.

Aoshima nu este singura „insulă a pisicilor” din Japonia. În arhipelag există vreo 12 astfel de insule mici unde numărul felinelor îl depășește pe cel al oamenilor, potrivit „The Atlantic”.

Pisicile din Aoshima, care sunt de 6 ori mai numeroase decât oamenii, cutreieră portul și casele abandonate din micul sat pescăresc al insulei liniștite. Felinele prind pești, dar sunt hrănite și cu mâncare specială de locuitorii insulei.

Mica insulă a devenit recent foarte populară pe internet, ceea ce a făcut ca numărul turiștilor să crească, existând pericolul ca vizitatorii prea numeroși să îi copleșească pe localnici.


Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Test de cultură generală. Recunoașteți animalele din imagine
Concurs despre ora de religie. Mănăstirea care le oferă elevilor premii de 5.500 de lei
Casa transilvăneană din care n-ai mai pleca, salvată din ruine de o româncă

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.