Încă un turist a fost ucis de un rechin în Marea Roșie, în largul coastei Egiptului

snorkeling
Foto: kmarius / pixabay.com

Un turist italian a fost ucis, iar un altul a fost rănit de un rechin în Marea Roșie, în largul coastei Egiptului, transmite BBC.

Ministerul Mediului din Egipt a anunțat că incidentul de duminică a avut loc la nord de Marsa Alam, o stațiune din estul Egiptului, populară printre pasionații de scufundări, ce se află la circa 300 de kilometri sud de Hurghada. Instituția a mai transmis că atacul a avut loc în „ape adânci din afara zonei de înot desemnate”.

Bărbatul care a murit avea 48 de ani și era din Roma, în timp ce bărbatul rănit are 69 de ani. După atacul rechinului, cei doi turişti au fost transportaţi la un spital din Port Ghalib, la aproximativ 50 de kilometri nord de Marsa Alam. Zona de înot din Marsa Alam va fi închisă, iar incidentul este investigat, au spus autoritățile.

În ultimii ani au avut loc mai multe astfel de tragedii în Marea Roșie. Ultimul atac mortal a avut loc în iunie 2023, lângă Hurghda, când un rechin a ucis un tânăr rus de 24 de ani. Cu un an înainte, în iulie 2022, o turistă din România și una din Austria au fost ucise de același rechin în dreptul stațiunii Sahl Hashish. Femeile făceau snorkelling în apă puțin adâncă în momentul atacului.

În 2020, un băiat ucrainean și-a pierdut un braț, iar un ghid de turism din Egipt și-a pierdut un picior. În 2018, un rechin a ucis un turist din Cehia, iar în 2015 un turist din Germania a murit într-un atac similar. În 2010, un alt turist din Europa a murit într-un atac al unui rechin, iar alți câțiva turiști au fost răniți în largul stațiunii Sharm El-Sheikh din Peninsula Sinai.

Foto: kmarius / pixabay.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.