Încă un pacient de la Piatra Neamț a murit. Bilanțul tragediei a ajuns la 11

FOTO: Captură video Facebook/Ziar Piatra Neamț

FOTO: Captură video Facebook/Ziar Piatra Neamț

Încă un pacient ce era internat în secția ATI de la Spitalul Județean din Piatra Neamț în momentul declanșării incendiului de sâmbătă, 14 noiembrie, a murit. Bilanțul tragediei a ajuns astfel la 11 decese.

Potrivit postului de televiziune Digi24, unul dintre cei 7 supraviețuitori ai incendiului de sâmbătă de la Spitalul Județean din Piatra Neamț a decedat.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 de ani ce avea și alte comorbidități. După incendiu, ea fusese transferată alături de alți 5 pacienți la Spitalul din Leţcani, județul Iași.

„Femeia care a decedat avea 72 de ani și avea numeroase afecțiuni. Din păcate, și ceilalți pacienți sunt în stare gravă, facem tot posibilul ca starea lor de sănătate să se amelioreze”, a declarat la Digi24 Carmen Dorobăț, managerului spitalului Lețcani.

Ceilalți 5 bolnavi sunt în stare critică.

Cei 6 pacienți, inclusiv femeia care a murit, au fost salvați din al doilea salon ATI al spitalului, după ce un incendiu a izbucnit în salonul învecinat. Ei nu au suferit arsuri, însă starea lor era deja gravă din cauza formei severe de COVID-19 pe care au dezvoltat-o.

10 persoane bolnave de COVID-19, dependente de ventilatoare mecanice sau de măști de oxigen pentru a respira, au murit în incendiu sau imediat după ce au fost scoase din saloanele de ATI. Medicul de gardă care a încercat să-i salveze pe unii dintre pacienți a suferit arsuri de gradul 2 și 3 pe 70-75% din suprafața corpului și a fost transferat într-un spital din Belgia.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version