Mamă moartă la 24 de ore după naștere. Medicul, acuzat că a întârziat 3 ore: „Nu mai vine odată”

femeie gravidă moartă după naștere neamț

Foto: Facebook

Cazul unei femei din județul Neamț care suferea de inimă și care a murit la doar 24 de ore după naștere a ajuns în atenția poliției. Inițial, în conferința de presă organizată după decesul pacientei, medicii de la Spitalul Municipal Piatra Neamț au susținut că nu au avut cum să o ajute, însă acum au ieșit la iveală mai multe informații.

La conferință au participat atât medicul ginecolog Cosmin Rugină, cât și medicul cardiolog Lucia Chetreanu, cei care au avut-o în grijă pe pacientă.

Medicii au fost informați de problemele ei cardiace.

Cătălin Sechel, soțul femeii de 23 de ani, a declarat pentru postul de televiziune Digi24 că medicul cardiolog ce a consultat-o a întârziat foarte mult: „Doctorul cardiolog a întârziat foarte mult… trei ore. Vreau să răspundă cei care au greșit. Au neglijat problema”.

Mai grav, tânărul spune că medicul cardiolog, care a ajuns cu mare întârziere să îi consulte soţia, i-a spus acesteia să cumpere un medicament pentru că spitalul nu îl are.

„S-a întârziat un consult de urgenţă, s-a ignorat faptul că exista un medicament, un betablocant, care-i putea fi administrat în momentul în care pacientei i s-a făcut rău”, a admis Cristina Atănăsoaiei, manager al Spitalului Municipal Piatra Neamț.

Cătălin Sechel a depus plângere la Colegiul Medicilor, iar moartea femeii este investigată şi de poliţişti.

Geanina Sechel a decedat joi, 30 noiembrie, la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, la o zi după ce a dat viaţă unei fetiţe sănătoase de 3,6 kilograme. Deși inițial femeia s-a simțit foarte bine după naștere și chiar a primit vizita familiei, pe seară i s-a făcut rău. Potrivit adevarul.ro, la ora 17 a început să aibă palpitații și transpirații.

La ora 20 femeia a fost transferată în secţia Cardiologie, iar la ora 21.25 a ajuns în secţia ATI într-o stare extrem de gravă. A intrat în stop respirator la ora 21.53, iar manevrele de resuscitare nu au avut efect, astfel încât la ora 23.03 a fost declarat decesul.

Și presa locală a scris despre acest caz, iar mesagerulneamt.ro a prezentat un schimb de mesaje dintre Cătălin și Geanina Sechel din care rezultă că unui medic i s-ar fi oferit șpagă.

Dintr-un alt mesaj publicat pe contul de Facebook al lui Cătălin Sechel rezultă că la ora 18.33, deci la mai bine de o oră și jumătate de când i se făcuse rău, Geanina i-a trimis soțului său un mesaj în care îi spunea că doctorița „nu mai vine odată” să o consulte.

Foto: Facebook
Mesajele trimise de soție. Foto: mesagerulneamt.ro
Geanina și Cătălin Sechel. Foto: Facebook
Geanina Sechel. Foto: Facebook


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version