Gabriel Oprea spune că n-a văzut nimic, dar: ”Am făcut tot ce e omenește posibil pentru salvarea vieții lui Bogdan Gigină!”

Gabriel Oprea. Foto: b1.ro
Gabriel Oprea. Foto: b1.ro

Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a făcut astăzi primele declarații despre accidentul în care și-a pierdut viața polițistul Bogdan Gigină.

În seara zilei de 20 octombrie, polițistul Bogdan Gigină, care conducea, pe motocicletă, coloana oficială a ministrului Afacerilor Interne, și-a pierdut viața după ce a căzut într-o groapă.

După mai multe zile de tăcere, Gabriel Oprea a făcut azi primele declarații pe marginea acestui eveniment tragic.

”Poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în misiune şi nimic din ce spunem nu poate mângâia o familie care trece printr-o astfel de dramă. Din respect pentru familia îndurerată, am ales să nu fac declaraţii publice după accident sau înaintea înmormântării”, a spus ministrul Gabriel Oprea, care a oferit și o explicație pentru tăcerea sa de până acum.

”În ce mă priveşte am ales să fiu alături de familia lui Bogdan Gigină, să prezint condoleanţe, să nu cedez tentaţiei de a oferi declaraţii. Am ales să mă sigur că familia lui Bogdan Gigină ştie cât de mult regret pierderea acestuia”, a spus Oprea.

Ministrul a explicat că nu a fost conștient că a avut loc un accident în momentul în care acesta s-a petrecut.

”Accidentul s-a petrecut în timpul unei deplasări în scop profesional. Detaliile au fost deja puse la dispoziţia Parchetului. La un moment dat coloana s-a oprit, nu am ştiut de ce, nu am văzut accidentul, nu am ştiut că a fost vorba despre un accident. Am văzut doar maşina din faţă oprită şi pe cei doi poliţişti alergând. Unul ne-a făcut semn să continuăm deplasarea şi maşina mea a pornit de pe loc. Maşina de Poliţie şi cei doi colegi au rămas acolo. Abia după ce am depăşit locul accidentului, am aflat ce s-a aflat. Am solicitat echipajului SMURD să fiu permanent informat. SMURD a ajuns în 3 minute şi jumătate”, a spus Gabriel Oprea.

El a ținut să lămurească faptul că a folosit legal coloana oficială.

”Am făcut tot ce e omeneşte posibil pentru salvarea vieţii lui Bogdan. În ceea ce mă priveşte, speculaţiile conform cărora aş fi încălcat legea sau aş fi utilizat dispozitivul de însoţire în trafic fără temei legal, vă asigur că sunt complect nefondate. Transmit regretul şi compasiunea mea familia lui Bogdan. Cum nimeni nu e mai presus de viaţă, nimeni nu e mai presus de lege”, a completat Oprea.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: