Frumoasele capre negre din Parcul Natural Apuseni, surprinse de o cameră de monitorizare a faunei

capre negre
Foto: Florin Coraș, Parcul Natural Apuseni / Captură Facebook

Caprele negre dintr-o pădure din Parcul Natural Apuseni au fost surprinse de o cameră de monitorizare a faunei. Imaginile au fost publicate de Romsilva.

„Caprele negre au habitatul în zonele stâncoase montane din Europa, fiind perfect adaptate acestor zone. Au musculatura foarte dezvoltată și copitele adaptate pentru deplasările cu ușurință în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde își procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.

Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos”, a transmis Romsilva în mesajul care însoțește imaginile publicate pe pagina sa oficială de Facebook.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 76.000 de hectare (din care peste 50.000 de hectare sunt păduri) și se întinde pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de postul de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar în anul 2009 Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni titlul „Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.

Credit imagini: Florin Coraș, Parcul Natural Apuseni

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.