Fonduri europene pentru cei care vor să-și dezvolte afacerile agricole

Fermierii care vor să-și dezvolte exploatațiile agricole pot accesa fonduri europene prin măsura M4 „Investiții în active fizice” din PNDR 2014-2020.

Astfel, ei au la dispoziție peste 2,41 miliarde de euro din fonduri europene și naționale prin măsura M4 „Investiții în active fizice” din PNDR 2014-2020, cele mai mari sume din total, aproximativ 1,19 miliarde de euro, fiind alocate pentru investiții în exploatațiile agricole, potrivit Autorității de Management pentru PNDR din cadrul Ministerului Agriculturii.

Submăsura (SM) 4.1 „Investiții în exploatații agricole” are prevăzute 1,19 miliarde de euro, iar beneficiarii acestei măsuri sunt fermierii, cooperative agricole și societățile cooperative agricole și grupurile de producători constituiți în baza legislației în vigoare, relatează agerpres.ro.

Sumele alocate pe SM 4.2 „Investiții în procesarea și marketingul produselor agricole” se ridică la 555 milioane de euro, iar beneficiarii sunt întreprinderi, cooperative și grupuri de producători.

Pe Submăsura 4.3 „Investiții pentru modernizarea infrastructurii agricole și forestiere”, fondurile alocate totalizează 671 milioane de euro, iar beneficiarii din sectorul agricol sunt unitățile administrativ teritoriale și asociațiile constituie conform legislației în vigoare, din sectorul silvic — persoanele juridice de drept privat/alte forme de organizare proprietari de pădure sau asociațiile, iar pentru irigații — organizațiile și federațiile ale utilizatorii de apă constituite din proprietari și utilizatori de terenuri.

Beneficiarii fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală au posibilitatea să depună proiecte pe noi măsuri din PNDR 2014-2020 începând cu 1 iulie 2015, toate ghidurile de finanțare cu noile măsuri din PNDR 2014-2020 fiind publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii și AFIR.

Noul program PNDR 2014-2020 însumează 9,46 de miliarde de euro, din care 8,13 miliarde de euro reprezintă contribuția europeană și 1,34 miliarde de euro contribuția de la bugetul de stat.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în IT pentru români în străinătate
Ai spirit de meșter? Cele mai avantajoase oferte la unelte de la eMag
Locuri de muncă în Germania. O firmă oferă și alocație pentru copiii angajatului