Euro 2016: După egalul cu Elveția, victoria cu Albania este obligatorie pentru calificarea României

Bogdan Stancu este, alături de francezul Dimitri Payet, cel mai bun marcator de la Euro 2016 (FRF)
Bogdan Stancu este, alături de francezul Dimitri Payet, cel mai bun marcator de la Euro 2016 (FRF)

Naționala de fotbal a României a încheiat la egalitate, scor 1-1, cu Elveția, în cel de-al doilea meci din Grupa A, la Euro 2016.

Bogdan Stancu a deschis scorul dintr-un penalty obținut de Alexandru Chipciu, în minutul 18. Atacantul român a transformat cu siguranță, la fel ca în primul meci, cel cu Franța (1-2) și a devenit primul jucător care marchează două goluri la turneul final.

România este singura echipă care a beneficiat de lovituri de pedeapsă la Euro 2016.

Elvețienii au forțat după pauză, iar golul egalizator a venit în minutul 57, când Amir Mehmedi l-a învins pe Ciprian Tătărușanu cu un șut-fulger din interiorul careului.

Cele două echipe au părut apoi să fie mulțumite de rezultat și au evoluat precaut până la finalul confruntării de pe Parc des Princes din Paris.

În celălalt meci de ieri din Grupa A, Franța a câștigat extrem de greu în fața Albaniei. Griezmann a spart defensiva albaneză în ultimul minut de joc, iar Payet – eroul din meciul cu România – a punctat pentru 2-0 în al șaselea minut al prelungirilor.

România are mari șanse să prindă locul 3 în Grupa A, dar există posibilitatea ca tricolorii să încheie grupa pe locul 2. Calificarea în optimile de finală este, însă condiționată, de o victorie în ultimul meci, cu Albania.

Un succes la un gol diferență la Lyon ar trebui să fie suficient pentru ca România să avanseze în optimile de finală.

Dacă va termina pe locul 3, România se va confrunta în optimi cu câștigătoarea Grupei B (Anglia, Slovacia, Țara Galilor sau Rusia).

În cazul unui succes la scor cu Albania, combinat cu un eșec al Elveției în fața Franței, România va încheia Grupa A pe locul 2. Dacă se întâmplă acest lucru, România va juca în optimile de finală împotriva echipei de pe locul 2 din Grupa C (Germania, Polonia, Ucraina sau Irlanda de Nord).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

giphy (2)