Elev de 7 ani, umilit de învățătoare: „Tu ești tâmpit? Jumătate de creier! Du-te naibii!” | AUDIO

rezultate evaluare națională 2016 pitești sala de clasa
Sală de clasă din Liceul de Muzică "Sigismund Toduță". Foto: lmst.ro

O învățătoare de la un liceu din Cluj-Napoca este acuzată de părinți că își umilește elevii. Părinții au obținut și o serie de înregistrări audio care au intrat în posesia publicației stiridecluj.ro.

Potrivit „Știri de Cluj”, învățătoarea Monica Chiorean de la Liceul de Muzică ”Sigismund Toduță”, instituție de învățământ unde învață și elevi din clasele I-VIII, își varsă nervii pe un băiețel de 7 ani, din clasa întâi.

Apoi, cadrul didactic îi instigă și pe ceilalți elevi să îl umilească în fața clasei, pentru a-l ”trezi”. Pe finalul înregistrării se aude cum elevul răspunde, timorat, întrebărilor învățătoarei, și face calculele matematice cerute.

”Mă, tu ești nebun la cap, unde dracu ai văzut, de ce scrii zero, mă, băiatule? Pune zero la rezultat. Mă, tu ești normal la cap? Mă, tu ești normal la cap, tu ești întreg? Unde dracu ai văzut pus acolo? Tu nu ești în stare să urmărești o dată cu noi? Mă, tu ești normal, mă băiatule? Tu nu îți poți reveni la ritmul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare. Du-te în grădiniță. Pleacă în pregătitoare! Incapabil să te concentrezi. Toți sunt acolo (fac bine – n.r.), dar el e pe nicăieri. A scris trei imbecilități pe prima coloană. Mă, băiatule, tu ești întreg? Unde îți stă mă capul? Vino dracului la catedră să te păzesc ca pe un copil mic. Jumătate de creier ce ești! Adu-ți scaunul să fii supravegheat ca bebelușii”, i-a spus cadrul didactic elevului.

Scena a continuat cu momentul de umilire maximă a elevului. ”Dați-i trezirea, vă rog, de trei ori! Poftiți”, a strigat învățătoarea spre clasă.

”Trezește-te!”, au răspuns imediat în cor cei 20 de copii din clasă. ”Încă o dată”, le-a cerut femeia, iar copiii l-au mai ”trezit” de două ori.

„Stai acasă și nu mai veni. Că nu te mai suport”

După această umilință învățătoarea și-a reluat „atacul” la adresa băiatului de 7 ani: ”Tu dormi noaptea? Că văd că sforăi aici, fără sunet. Unde am scris noi 01, 02 și 04? Tu notezi numere de telefon? Că mi-oi vărsa plămânii aici pe masă, de mi-a țâșni sângele din gât! Să mor eu dacă înțeleg ce vrei să spui. După ce vii la școală dacă nu știi unde ești? După ce vii? Ca să ai de unde merge acasă? Păi stai acasă și nu mai veni. Mă, tu ești tâmpit de tot? Zii, că nu te mai suport. Înfiorător, înfiorător”.

Spre finalul înregistrării se aude cum băiatul a fost pus să facă la tablă unele calcule cu trecere peste ordin. Aproape plângând, el a dat răspunsurile corecte.

Înregistrarea pare a fi prelucrată, fiind tăiat numele elevului, mai scrie “Știri de Cluj”. Înregistrarea a fost realizată cu un reportofon de unul dintre elevii din clasă. După ce părinții au obținut înregistrarea în luna ianuarie 2015, doi copii au fost retrași de la Liceul de Muzică ”Sigismund Toduță”, printre aceștia și băiatul umilit.

Părinții au cerut ca directorul școlii să ia măsuri împotriva învățătoarei, însă fără niciun rezultat. Așa că în urmă cu două săptămâni s-au adresat conducerii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj.

Părinții au scris în memoriul lor că ”elevii au teamă de a mai merge la școală”, suferă de ”insomnie” și se simt ”terorizați”. Unul dintre părinți a relatat pentru „Știri de Cluj” că băiatul lui a venit acasă și a acuzat dureri de inimă după una dintre scenele de la școală.

În memoriul părinților adresat ISJ Cluj se spune și că sunt atașate probele audio care atestă că există o problemă la Liceul de Muzică ”Sigismund Toduță”.

Șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că există o plângere, dar că nu a auzit înregistrările obținute de părinți.

Recomandările editorilor GreatNews:

Fotografia care a emoționat tot internetul. Ce se ascunde în spatele ei
Orașul cu cel mai congestionat trafic din Europa se află în România
Călătorie de 4000 de kilometri, pentru o faptă bună