Descoperire uriașă: Lipsa gravitației ucide cancerul

Foto: Pixabay

Spațiul și condițiile de imponderabilitate de acolo s-ar putea dovedi letale pentru celulele canceroase, cel puțin așa indică rezultatele experimentelor făcute în condiții de microgravitație.

Între 80 și 90 la sută dintre celulele canceroase maligne au murit, fără niciun fel de tratament, într-o singură zi în condiții de microgravitație, au descoperit cercetătorii australieni.

Au fost testate patru tipuri de cancer, la sâni, ovare, plâmâni și nas.

Joshua Chou, de la Universitatea de Tehnologie Sydney, spune că ideea experimentului i-a venit după ce a condus un alt studiu despre prevenirea pierderii de țesut osos în spațiu.

Cercetătorii au trecut deja la următorul pas. Vor face un experiment mult mai extins la bordul Stației Spațiale Internaționale.

”Este imposibil să creăm un tratament tip <glonț de argint> pentru cancer și asta pentru că această boală diferă în funcție de pacient, iar oamenii reacționează diferit. Însă, vreau să știu dacă au ceva în comun aceste tipuri de cancer. Acesta este motivul pentru care le-am pus încondiții de microgravitație,” a explicat specialistul, citat de DW.

Nu este pentru prima oară când se obțin rezultate interesante în ceea ce privește comportamentul celulelor canceroase în spațiu.

În 2017, o navetă chinezească a purtat în spațiu un mic container cu celule de cancer la glanda tiroidă, într-un experiment condus de cercetătoarea Daniela Grimm, de la Universitatea Magdeburg.

”Este o confirmare a muncii noastre, iar rezultatele sunt grozave, mai ales că oamenii de știință australieni au analizat și alte tipuri de cancer”, a spus, pentru sursa citată, profesorul de biologie gravitațională și medicină regenerativă de la universitatea din centrul Germaniei.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version