De ce sunt permise pelerinajele religioase în plină pandemie? Ce spune Raed Arafat

pelerinaj iași sfânta parascheva raed arafat

Foto: Captură Digi 24 / Captură Antena 3

Raed Arafat a explicat la postul de televiziune Digi 24 de ce sunt permise pelerinajele în această perioadă în care a crescut atât de mult numărul infectărilor.

În această perioadă, la Iași, credincioșii se închină la moaștele Sfintei Parascheva. Singurele reguli pe care aceștia trebuie să le respecte sunt purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței sociale. Ei nu trebuie să prezinte un certificat din care să rezulte că au trecut prin boală în ultimele 6 luni, că sunt vaccinați sau să prezinte un test cu rezultat negativ.

Din imaginile difuzate la posturile de televiziune se observă că mulți credincioși nu păstrează distanța față de alte persoane, iar alții își dau masca jos atunci când sărută racla cu moaștele Sfintei Parascheva. Pe de altă parte, organizatorii au anunțat că racla este dezinfectată la fiecare 10 minute.

„Nu am un răspuns pentru asta, doar că așa sunt regulile care s-au stabilit de ceva timp. Sunt permise, nu mai sunt oprite (pelerinajele religioase – n.r.). Trebuie respectate măsurile sanitare. E responsabilitatea organizatorului să se respecte toate”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

Întrebat dacă aceste evenimente sunt periculoase, el a răspuns că dacă se respectă măsurile strict, riscul este limitat.

„Dacă nu se respectă regulile în condițiile în care avem varianta Delta, riscul e mare. Mai ales că riscul nu e numai când stai acolo. Riscul e și pe timpul transportului și când mergi cu autocarul”, a mai spus Arafat.

Incidența în municipiul Iași a ajuns la 8,55 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că și aici se aplică regula carantinei de noapte (după ora 20.00) pentru persoanele nevaccinate.

După sărbătoarea Sfintei Parascheva, în România va urma o altă mare sărbătoare religioasă, de această dată la București: Sfântul Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștiului. Sfântul este sărbătorit în fiecare an pe 27 octombrie, iar mii de oameni vin să se închine la racla cu moaște din Dealul Patriarhiei.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version