De ce s-a prăbușit avionul Malaysian Airlines. Răspunsul, aflat după 8 ani datorită unui pescar

Foto: Laurent ERRERA / Wikipedia.org

Noi dovezi arată că celebrul avion al Malaysian Airlines, zbor MH370, care a dispărut cu 239 de oameni la bord, a fost prăbușit intenționat de pilot, relatează „The Telegraph”.

O bucată din trenul de aterizare ce a fost descoperită lângă Madagascar sugerează că pilotul a coborât trenul de aterizare cu puțin timp înainte ca avionul să cadă în Oceanul Indian.

Avionul Boeing 777 al Malaysian Airlines a dispărut de pe radare după ce decolase din capitala Kuala Lumpur, având destinația Beijing, la data de 8 martie 2014.

Înainte să dispară de pe radar, avionul a făcut o întoarcere neașteptată peste Peninsula și Strâmtoarea Malacca. Trupurile celor de la bord nu au fost găsite niciodată.

Luna trecută, un pescar din Madagascar a descoperit o ușă din trenul de aterizare.

„Posibilitatea reală ca trenul de aterizare să fi fost coborât indică un pilot activ și o încercare de a se asigura că avionul se va scufunda cât mai repede posibil după impact”, au scris într-un raport experții în aviație Blaine Gibson și Richard Godfrey.

De asemenea, analiza experților mai arată că flapsurile avionului nu erau extinse, așa cum ar trebui în cazul unei amerizări.

Prieteni ai pilotului Zaharie Ahmad Shah au declarat și ei în trecut că bărbatul era „singur” și „trist”. Specialistul în aviație Willian Langewiesche a scris în „The Atlantic” că „există o suspiciune printre investigatorii din domeniul aviației și al serviciilor de informații că suferea de depresie clinică”.

Până acum au fost găsite 36 de bucăți din avion.

Foto: Laurent ERRERA / Wikipedia.org

Vă recomandăm și:

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.