Comisar în viața reală, pictor în timpul liber. Un român uimește cu operele sale

Leontin Tabără Foto: bistrita24.ro


Lucrează de 20 de ani în Poliție, iar atunci când are puțin timp liber, un comisar din Bistrița-Năsăud își uimește apropiații cu picturile sale.

Leontin Tabără a ajuns să fie apreciat datorită operelor sale care înfățișează portrete, icoane, peisaje sau clădiri, iar persoane din Statele Unite îl roagă să le picteze tablouri.

Comisar șef la IPJ Bistrița-Năsăud, Leontin Tabără a fost pasionat de pictură și de artele vizuale încă din copilărie, dar a ales să urmeze o facultate de economie și să lucreze în poliție, dar nu a putut niciodată să renunțe la pasiunea sa care îl face să uite de cazurile dificile la care lucrează în fiecare zi.

„Polițistul e un om normal, după ora de program el devine un om liber care trebuie să desfășoare activități prin care să își încarce bateriile că altfel nu ai putea. Partea financiară e dată mai mult de rame, de culori, dar cea mai mare investiție e sufletul pe care îl pui. Să dăruiești e foarte important.”, a spus bărbatul pentru stirileprotv.ro.

Talentul său îl ajută și la muncă, unde își ajută colegii criminaliști ca să obțină umbre pentru portretele pe care le fac pentru infractorii căutați.

Până la pensionare, Leontin Tabără care are acum 48 de ani, intenționează să continue să picteze și să îi facă fericiți pe cei care comandă picturi de la el, pentru a le păstra la loc de cinste în casă.

Polițistul-artist a primit și cereri mai neobișnuite, după ce a fost să viziteze câteva rude în Statele Unite, cărora le-a dus în dar câteva opere de-ale sale.

„Ca să-și amintească de țară, le-am pictat Castelul Peleș, așa de încântați au fost. Acum am primit o invitație de la un polițist din Chicago. Mi-a propus să îl pictez pe Dracula. Culmea, nu pe pânză, ci pe perete.”

Recomandările editorilor GreatNews:

Un mister contemporan: satul în care oamenii adorm brusc, fără motiv

Test „2 în 1″, de inteligență și geografie

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.