Experimentul anului. Ce s-a întâmplat cu biologul înghițit de șarpe

experiment Paul Rosolie
Cel mai șocant experiment al anului s-a încheiat cu succes Foto: Facebook Paul Rosolie

Biologul Paul Rosolie, care s-a lăsat mâncat de viu de un șarpe anaconda, a supraviețuit celui mai șocant experiment al anului.

Controversatul documentar despre care s-a vorbit în toată lumea a fost deja difuzat în Statele Unite,  iar zilele următoare va putea fi văzut și de către telespectatorii din Marea Britanie.

„Eaten Alive” („Mâncat de viu”) este povestea supraviețuirii lui Paul Rosolie și încercarea mai multor organizații din întreaga lume de a opri această încercare nebunească a biologului de origine braziliană de a se lăsa mâncat de viu de către un șarpe anaconda gigant.

„A mușcat”, a putut fi auzit spunând Rosolie atunci când o femelă de anaconda l-a prins.
Biologul în vârstă de 27 de ani a mai mărturisit că reptila l-a strâns atat de tare, încât a simțit cum mâinile îi sar din încheieturi”.

„M-am poziționat drept în fața ei și ultimul lucru pe care mi-l amintesc a fost gura care s-a dechis uriașă în fața mea… totul a devenit negru apoi”, își amintește Rosolie.

Costumul purtat de către Rosolie a fost realizat din fibră de carbon și a împiedicat astfel ca șarpele să-l strivească. Acesta era dotat cu un tub de oxigen, pentru trei ore, camere și un microfon prin care biologul comunica cu echipa lui. Măsurile de siguranță nu i-au impresionat câtuși de puțin pe membrii mai multor organizații de protecție a animalelor care nu au vrut ca acest experiment să aibă loc.

Mai multe persoane au semnat deja o petiție pe site-ul Change.org, în care au cerut postului Discovery să anuleze difuzarea emisiunii prezentate de către Paul Rosolie, considerând că este un abuz la adresa animalului, iar telespectatorii nu trebuie să urmărească acest lucru.

„Acesta este un abuz de cea mai joasă speţă comis asupra unui animal, este un lucru absolut dezgustător şi ar putea să ducă la uciderea şarpelui – un exemplar adult de anaconda nu poate să înghită o pradă al cărei corp are un diametru echivalent cu lungimea umerilor unui bărbat adult, s-a scris în petiție”.

Mai multe persoane au semnat deja o petiție pe site-ul Change.org, în care cer postului Discovery să anuleze difuzarea emisiunii prezentate de către Paul Rosolie, considerând că este un abuz la adresa animalului, iar telespectatorii nu trebuie să urmărească acest lucru.

„Acesta este un abuz de cea mai joasă speţă comis asupra unui animal, este un lucru absolut dezgustător şi ar putea să ducă la uciderea şarpelui – un exemplar adult de anaconda nu poate să înghită o pradă al cărei corp are un diametru echivalent cu lungimea umerilor unui bărbat adult”.

Recomandarea editorilor
Un realizator de emisiuni se va lăsa înghițit de viu de o anaconda

Încercarea lor nu s-a soldat cu succes, iar Rosolie a reușit să povestească experiența șocantă și prin ce a trecut în acest experiment.

„Am lăsat-o să mă strivească. Tot ce puteam gândi era: „Mănâncă, mănâncă, mănâncă. Am fost nevoit să provoc o reacție de apărare din partea șarpelui și să-l transform într-un prădător. M-am întins pe jos și pur și simplu l-am lăsat să muște(…) S-a învârtit în jurul meu și am simțit cum costumul e pe cale să cedeze”, a mai spus bărbatul.

La câteva luni de la acest experiment, Rosolie declară că nu și-a revenit nici acum.

Broadcast live streaming video on Ustream

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

dicounturi emagSurpriză de proporţii de la eMAG: reducerile continuă şi în 9 decembrie
(click pentru detalii)

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.