Cel mai bătrân bărbat din Australia tricotează cele mai frumoase costume pentru pinguini

Costume pentru pinguini Foto: Facebook Penguin Foundation


Alfred Date este considerat cel mai în vârstă bărbat din Australia, iar la 109 ani are o îndeletnicire mai puțin obișnuită, tricotează pulovere pentru pinguinii răniți din cauza deversărilor de petrol.

Inedita acțiune a început în urmă cu 12 ani, atunci când Victoria’s Phillip Island Penguin Foundation l-a rugat pe bătrân să ajute la salvarea unor pinguini ce fuseseră afectați de o deversare de petrol.

Pentru că se pricepea foarte bine să tricoteze, două asistente de la azilul din New South Wales Central Coast unde își trăiește ultimii ani de viață l-au rugat pe Date să le ajute cu inedita îmbărcăminte.

Bătrânul a acceptat cu bucurie această soluție de a-i ajuta pe micuții pinguini afectați de deversările și a confecționat de atunci sute de pulovere pentru ei.

Alfred Date a invatat să tricoteze singur, în 1930, atunci când i-a confecționat o hăinuță unuia dintre nepoții săi. Bătrânul are acum are 7 copii și 20 de nepoți și aproape tot atâția strănepoți.

Bărbatul care crede că secretul unei vieți lungi este „pur și simplu să se trezească în fiecare dimineață” a folosit materialele donate din întreaga lume de către oameni cu suflet mare, iar fundația spune că aceasta nu este „o modă”, ci un lucru pe care îl fac pentru a-i ajuta pe pinguini, în cazul în care sunt afectați de o deversare de petrol, mai ales că acesta poate afecta penele, iar pinguinii pot răci și astfel le este foarte greu să vâneze, iar după o lungă suferință, mor.

Pinguinii răniți care sunt aduși la fundație primesc o jachetă sau un pulover din lână pentru a-i impiedica să consume, din greșeală, toxinele pe care le au pe corp, informează mashable.com.

Numai în 2001, 438 de pinguini au fost afectați de o astfel de deversare de petrol și datorită puloverelor, 96% dintre aceștia și-au revenit, potrivit site-ului fundației.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

output_UjjRiO

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.