Ce trupă va reprezenta România la Eurovision 2015

voltaj

Voltaj va reprezenta România la Eurovision 2015. Foto: Pagina de Facebook Voltaj

Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision 2015, cu piesa „De la capăt”, după ce a câștigat selecția națională ce a avut loc aseară la Sala Polivalentă din Craiova, relatează agerpres.ro.

Trupa Voltaj a primit 24 de puncte. Votul juriului de specialitate și votul publicului, prin SMS, au contat în proporție de 50 % fiecare.

Juriul de specialitate a fost format din muzicienii Mihai Pocorschi și Ovi, jurnalistul specializat Bogdan Honciuc, Anca Lupeș – expert în management artistic și compozitorul și dirijorul Viorel Gavrilă, vicepreședintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, acesta din urmă fiind și președintele juriului.

Finala națională a inclus 12 piese, cuprinse într-un show de aproximativ 3 ore, ce s-a încheiat cu un recital al artistei Ruslana, câștigătoarea competiției Eurovision 2004. Aceasta a dedicat ultima piesă țării sale, Ucraina, în aplauzele publicului.

„Luptăm pentru lumină. Aprindeți luminile, pentru a arăta că suntem uniți pentru pace”, a spus artista, în timp ce spectatorii și-au aprins luminile telefoanelor mobile.

Lista artiștilor și a trupelor finaliste în concurs:

Voltaj – „De la capăt”
Băieții – „Dragoste în lanțuri”
Tudor Turcu – „Save Us”
Aurelian Temișan feat. Alexa – „Chica latina”
Rodica Aculova – „My Light”
Blue Noise – „Love Won’t Run Away”
Ovidiu Anton – „Still Alive”
Lara Lee – „Superman”
Super Trooper – „Secret Place”
Luminița Anghel – „A Million Stars”
Cristina Vasiu – „Nowhere”
CEJ – „We Were in Love”

Eurovision 2015 se va desfășura la Viena, Austria, în 19, 21 și 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O dramă dintr-un milion. „Femeia trebuie să țină casa, chiar dacă îți dă o palmă”
Eclipsa parțială de Soare din 20 martie. Ce vom putea vedea din România
Tânăr reclamat la poliție pentru că a vrut să ajute un bătrân orb

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version