Ce face un preot din România cu banii donați de enoriași

ilie petre preot

Preotul Ilie Petre din Constanța. Foto: Captură Digi24

De aproape 4 ani, un preot din Constanţa îi premiază pe elevii cu rezultate deosebite la învăţătură sau la sport cu bani care provin din donațiile enoriașilor către biserică, relatează digi24.ro.

Preotul Ilie Petre este parohul Bisericii „Sfântul Dumitru” din Constanţa și totodată director al Seminarului Teologic din oraş.

„Am o relaţie extrem de strânsă cu tinerii, cu copiii. Observ dezvoltarea lor, observ efortul pe care îl fac pentru a se desăvârşi. Observ cât de greu este pentru cei care care învaţă atunci când văd exemplul celor care nu învaţă şi atunci fiind aşezat în această responsabilitate de paroh al acestei biserici am gândit un proiect care să îi motiveze”, a explicat preotul Ilie Petre pentru sursa citată.

Bursele sunt oferite cu acordul Inspectoratului Şcolar Constanţa și al directorilor de instituții de învățământ. În fiecare lună, cel puţin trei elevi primesc aproximativ 200 de lei sub numele de bursele „Sfântului Dumitru”.

Larisa Radu este una dintre beneficiarele bursei. Ea a a obţinut note mari la olimpiadele de limba şi literatura română şi de matematică.

„M-am bucurat foarte mult când am aflat, mai ales când m-a anunţat domnul director. A fost chiar foarte frumos”, a spus eleva pentru digi24.ro.

Printre cei care au primit această bursă se numără și tineri care au avut rezultate deosebite la sport, ca de exemplu echipa de handbal din Constanţa (juniori), care a fost finalista Cupei României. Peste 100 de copii au primit până acum burse de la preotul Ilie Petre.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Lecție de devotament. Omul care și-a petrecut 2 ani din viață plantând flori pentru soția lui bolnavă
Un bărbat care livra pizza a avut parte de surpriza vieții. Ce bacșiș a primit
Lecție de generozitate pe stradă. Frigiderul din care oamenii sărmani pot lua mâncare gratis


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version