Ce este patriotismul? Replica lui Cioloș pentru Dragnea

FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș
FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș

Primul ministru a fost invitat să prezinte în fața plenului Parlamentului situația economică a țării de către liderul PSD, Liviu Dragnea și de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Dragnea și Tăriceanu au acuzat, în timpul discursurilor pe care le-au ținut în plen, că Guvernul tehnocrat este un „eșec” și un „guvern nedemocratic”. Mai mult, Dragnea l-a acuzat pe premier că nu a vorbit în limba română, ci în „limba tehnocrată, care sună străin și e ruptă de realitate”, potrivit hotnews.ro.

„Domnul Dragnea spune că nu vorbesc limba română. Eu nici nu vreau să învăț limba demagogiei.

Mi-ați cerut cifre, v-am adus cifre. Mi-ați spus că nu s-a văzut creșterea economică în buzunarele oamenilor. Poate problema este că nu s-a văzut nici în buzunarele clientelei politice și asta a deranjat mai mult.

Cred că în trecut s-a vorbit mult și s-a făcut prea puțin.

S-au folosit aici cuvinte mari, inclusiv legate de patriotism, apropo de acest Guvern tehnocrat, care e vândut străinătătii, care lucrează împotriva României, care nu dă socoteală în fața Parlamentului. Sunt prezent în fața Parlamentului să dau socoteală, la câteva zile dupa ce mi s-a solicitat aceasta. (…)

Niciodată nu am refuzat o solicitare de a veni în fața dumnevoastră să vă spun ceea ce am făcut. (…) Pentru mine patriotismul nu înseamnă discursuri sforăitoare și nu înseamnă în primul rând declarații.

Pentru mine, om care sunt crescut la țară, patriotismul înseamnă în primul rând bun simț, înseamnă a nu minți, înseamnă a-ți ține cuvântul și înseamnă să îți asumi ceea ce știi să faci și nu mai mult.

Nu să faci promisiuni, ci să fii lasat să fii judecat după fapte. Pentru mine asta înseamnă patriotismul și nu am nevoie de lecții legat de patriotism. Nici eu nu dau lecții altora legat de acest lucru.

Pentru mine patriotismul și tara sunt lucruri mult prea profunde pentru a veni cu ele să le expun în piața publică pentru a câștiga niște voturi. Nu asta mă interesează. Mă interesează să pot să privesc în ochi, cu fruntea sus, orice român pentru perioada pe care mi-am asumat-o la guvernare, împreună cu ceilalți”, a spus Cioloș în fața parlamentarilor.

Satul-minune unde casele au pereții pictați. Povestea unui loc superb, clădit pe ruinele trecutului

https://greatnews.ro/prima-companie-din-romania-care-redus-saptamana-de-lucru-la-4-zile/