Casieră condamnată la 1 an și 6 luni de închisoare pentru că nu a scanat toate produsele unui client

cumpărături casă

Foto: stevepb / pixabay.com

O casieră în vârstă de 48 de ani de la un magazin Carrefour din Suceava a fost condamnată la 1 an și 6 luni de închisoare pentru că nu i-a scanat unui client toate produsele de pe bandă, relatează publicația locală „Știrea Sucevei”. Clientul – un bărbat de 34 de ani – a primit și el un an de închisoare cu suspendare.

Incidentul s-a petrecut în februarie 2020. Când bărbatul a ajuns în dreptul caselor de marcat, s-a îndreptat către casa cu numărul 8, unde casier era inculpata, cu care se înțelesese în prealabil să nu îi scaneze toate produsele.

Bărbatul a pus toate produsele din cărucior pe bandă, iar inculpata a scanat doar o parte dintre acestea. Clientul a avut de achitat suma de 87 de lei, în loc de 649 de lei, cât ar fi costat toate produsele în mod normal.

Înainte de a ieși din magazin, bărbatul a fost oprit de agenții de securitate și condus în camera de interpelare. Acolo s-au comparat produsele achitate cu cele din cărucior și s-a stabilit că bărbatul plătise cu 561,96 de lei mai puțin. Într-un final, el a plătit contravaloarea produselor, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

Femeia a recunoscut că îl cunoaște pe client și că nu i-a scanat toate produsele.

La audieri, atât în cursul urmăririi penale cât și în fața instanței de judecată, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei. Inculpata a recunoscut săvârșirea faptei în cursul urmăririi penale, însă nu s-a prezentat la niciun termen de judecată și nici nu a transmis un înscris autentic din care să rezulte că recunoaște fapta.

Așa că bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Suceava la 1 an de închisoare cu suspendare pentru furt, iar casiera la 1 an și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Foto: stevepb / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version