Care sunt cele mai profitabile companii românești

Cele mai mari profituri realizate de companiile românești au fost făcute în sectorul energetic și în cel de dezvoltare a infrastructurii.

Cinci dintre cele mai profitabile zece companii din România sunt din domeniul energiei.

Producătorul de gaze naturale Romgaz, care este deținut de stat, este firma cu al doilea profit din România. Pe primul loc sunt austriecii de la OMV Petrom.

Cum îți poți finanța compania

Dacă aveți o firmă și doriți să vă deschideți o linie de credit, cei de la Banca Transilvania vă propun trei soluții în acest sens.

Există linii de credit de 100.000, 200.000 și 300.000 de lei. La prima nu este nevoie de garanție, în timp ce la ultima este obligatorie.

Perioada maximă a creditului este de 24 de luni, iar fondurile trebuie să fie investite în activitatea curentă a firmei.

Pentru companiile care au profit, Banca Transilvania vine cu oferte la depozite pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii. Le găsiți pe toate aici.

Companii românești extrem de profitabile

Hidroelectrica ocupă locul trei în topul celor mai profitabile companii din România. Cel mai mare producător de energie din țara noastră este în insolvență de trei ani.

Fondul Proprietatea este pe locul 4 în top, în timp ce Continental Automitive este pe cinci.

OMV Petrom a avut un profit în 2014 de 2,54 de miliarde de lei, în timp ce Romgaz a adunat 1,78 miliarde de lei.

Hidroelectrica, uriașul energetic aflat pe ultima treaptă a podiumului profiturilor, a strâns un profit de 1,15 miliarde de lei.

Pe locul 10 în topul celor mai profitabile zece companii din România este Banca Transilvania.

În top mai sunt Transgaz (locul 6), CNADNR (locul 8) și Orange (locul 9).

Cele mai profitabile companii din România cu mai puțin de o mie de angajați

GDF Suez România, companie din domeniul energiei, a avut un profit brut de 465 de milioane de lei. Are doar 554 de angajați și ocupă locul 13 în ierarhia profiturilor pe anul 2014.

Divizia de marketing a OMV Petrom a adunat și ea, cu doar 228 de angajați, profituri de 363 de milioane de lei, în timp ce Ductil Steel din Buzău a avut profit brut în 2014 de 444 de milioane.

British American Tobacco e pe locul 16 în topul celor mai profitabile companii românești, cu 430 de milioane de lei, realizați cu ajutorul a 654 de angajați.

Recomandările editorilor GreatNews: