Cât vor cheltui românii pe cadourile de Crăciun de anul acesta

Românii intenţionează să cheltuiască în medie 110 euro pentru cadourile de Crăciun în acest an, mai puţin ca bulgarii şi cehii, dar peste sumele estimate de polonezi şi olandezi.

Concluziile reies dintr-un studiu realizat de firma de cercetare Ipsos pentru ING Bank, care analizează răspunsurile a peste 12.000 de consumatori din 13 ţări, respectiv România, Cehia, Austria, Luxemburg, Italia, Spania, Franţa, Belgia, Polonia, Germania, Marea Britanie, Olanda şi Turcia.

Astfel, englezii vor să aloce cei mai mulți bani pentru cumpărăturile de Crăciun în acest an, în valoare medie de 440 euro, urmaţi de francezi şi luxemburghezi, cu câte 300 euro, austrieci şi spanioli , câte 250 euro, germani şi italieni, cu câte 200 euro.

Și asta în timp ce belgienii și cehii intenţionează să cheltuiască 190, respectiv 180 euro pe cadouri, urmaţi de români, cu 110 euro, polonezi, cu 95 euro şi olandezi, cu 25 euro.

Potrivit studiului, 26% dintre românii intervievați au declarat că vor să aloce mai mai mulţi bani pentru cadourile din acest an decât în 2013, în timp ce 48% nu s-au hotărât încă la o sumă anume.

În ceea ce priveşte resursele financiare, 47% dintre respondenţii din România au afirmat că vor cheltui fără să îşi facă griji, în timp ce 48% au declarat că vor pune bani deoparte special pentru cheltuielile de Crăciun.

Anul trecut, o cincime dintre români s-au împrumutat pentru cumpărăturile de Crăciun, faţă de 14% dintre britanici şi 12% dintre italieni, potrivit studiului Ipsos.

Recomandarea editorilor Great News:
Topul celor mai neinspirate cadouri de Crăciun

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.