Bucureștiul, ”zonă de risc” COVID-19 pentru Germania. Amenzi imense pentru cei care încalcă regulile

FOTO: Anrita1705/Pixabay.com

FOTO: Anrita1705/Pixabay.com

Autoritățile germane au trecut și Capitala pe lista zonelor de risc din România, în ceea ce privește evoluția pandemiei de COVID-19.

Astfel, de miercuri seara, cetățenii din București, și alte 17 județe – Argeș, Bihor, Buzău, Bacău, Brăil, Brașov, Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Galați, Gorj, Mehedinți, Neamț, Prahova, Vaslui și Vrancea – trebuie să prezinte un test negativ Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză) sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, ”în cazul neîndeplinirii obligației de testare, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 EUR. Testarea este obligatorie pentru persoanele care vin din „zone de risc” și recomandată tuturor celorlalți călători care intră pe teritoriul german”.

Mai mult, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, românii din ”zonele de risc” au obligația de a se autoizola până la primirea unui rezultat negativ al testării.

Chiar și așa, mai scrie MAE, „simpla tranzitare a teritoriului german nu este condiționată de obligațiile mai sus-menționate. În timpul tranzitului, este necesară evitarea oricărui contact strâns cu alte persoane și respectarea măsurilor specifice de protecție (distanțare socială, igienă, mască), fiind permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, însă nu și cele de tip turistic sau vizite”.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version