Bancă învinsă în instanță. Clienții ar putea plăti creditul la cursul vechi

Foto: Avij via Wikimedia Commons
Foto: Avij via Wikimedia Commons

Trei clienţi ai unei bănci au câştigat procesul în care au cerut să-şi plătească ratele la credite la un curs euro-leu apropiat de cel de la data la care s-au împrumutat, relatează digi24.ro.

Creditele au fost luate în euro, între 2007 şi 2009, iar oamenii au declarat că după creşterea monedei europene, ratele aproape se dublaseră.

Magistraţii Judecătoriei Beiuş le-au aprobat cererea, dar decizia nu este definitivă. Avocaţii băncii au anunţat că vor face recurs.

Potrivit datelor Băncii Naționale a României, judeţul Bihor se află pe locul patru la nivel naţional în privinţa numărului restanţelor la creditele în valută.

„Dacă Tribunalul Bihor va menţine această hotărâre atunci, într-adevăr, clienţii vor achita creditul în lei la cursul de la data acordării creditului. Sunt foarte multe procese pe rolul instanţelor bihorene, din ce ştiu eu, pentru că sunt foarte mulţi clienţi ajunşi în situaţia de a nu-şi mai putea plăti ratele”, a explicat avocatul Nicoleta Ciule pentru postul de televiziune.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru bucătari și ospătari. Oferte în Franța și Germania
Un român face o campanie umanitară pentru prietenul lui din Nepal
Ești mai inteligent decât un copil de clasa a 8-a? Două probleme prin care poți afla

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.