Aseară, o cometă moartă în formă de craniu uman a trecut pe lângă Pământ

Așa arată cometa stinsă care a trecut aseară pe lângă Pământ (NAIC-Arecibo/NSF)

Așa arată cometa stinsă care a trecut aseară pe lângă Pământ (NAIC-Arecibo/NSF)

Obiectul spațial numit 2015 TB145 a trecut, sâmbătă seara pe lângă Pământ, fără să reprezinte vreun pericol, în ciuda aspectelor destul de sinistre care îl înconjoară.

Roca spațială cu diametrul de 600 de metri, care, dacă ar fi lovit Pământul, distrugerile ar fi fost devastatoare, a trecut la 500.000 de kilometri de planeta noastră, o distanță mai mare decât cea față de Lună.

2015 TB145 este o cometă moartă, care și-a pierdut elementele volatile, după ce a făcut numeroase treceri în jurul Soarelui, anunță NASA.

Cometa stinsă a fost observată de observatoarele optice și radar din toată lumea, iar de curând, cercetătorii au putut să îi facă și primele fotografii.

Imaginile radar, realizate la uriașul observator Arecibo, din Puerto Rico, arată că obiectul se rotește o dată la fiecare cinci ore. Un amănunt ciudat al cometei moarte este faptul că arată ca un craniu.

”Am descoperit că obiectul reflectă mai puțin de șase la sută din lumina pe care o primește de la Soare”, a spus Vishnu Reddy, cercetător la Institutul de Știință Planetară din Tucson, Arizona.

”Este un nivel similar asfaltului proaspăt. Concluzia noastră este că este o cometă moartă”, a adăugat omul de știință.

Obiectul ceresc are un diametru de 600 de metri (NAIC-Arecibo/NSF)

Un obiect de această mărime ar provoca distrugeri masive dacă ar ajunge pe Pământ. În 1908, în Siberia, un asteroid cu un diametru de doar 40 de metri, a culcat la pământ peste două mii de kilometri pătrați de pădure – fenomenul Tunguska.

În apropierea relativă a Pământului rătăcesc prin spații aproximativ un milion de asteorizi cu diametrul de cel puțin 30 de metri. Experții NASA susțin că niciun asteroid foarte mare, de cel puțin un kilometru în diametru, care poate pune capăt umanității pe Pământ nu se află pe o traiectorie de coliziune cu planeta noastră.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version