Angajări la Forțele Terestre ale Armatei. Ce salarii se oferă

Se fac angajări în Armată FOTO: Armata României/Facebook
Se fac angajări în Armată FOTO: Armata României/Facebook

Se fac angajări în Armată. Statul Major al Forțelor Terestre din Ministerul Apărării Naționale a lansat o campanie de angajări de personal înalt specializat. Se organizează concursuri pentru ocuparea unor funcții prevăzute cu grade de ofițeri sau subofițeri.

Se caută specialişti în domeniul juridic, relaţii publice, comunicaţii, informatică, control intern, logistic, HR, securitate şi sănătate în muncă, sociologie sau psihologie. Mai sunt vizaţi, printre altele, experţi în rachete, avioane fără pilot şi radiolocaţie.

Înscrierile se încheie pe 22 iunie, iar pe 29 iunie – după ce sunt verificate dosarele – se fac publice numele celor acceptaţi la concurs. Apoi, până pe 20 iulie se efectuează examinarea medicală şi evaluările psihologice şi fizice la care candidatul poate primi calificativul ADMIS sau RESPINS. Pe 25 iulie, cei care trec şi de această etapă dau examenul scris, iar rezultatele finale sunt afişate cinci zile mai târziu.

Angajări în Armată. Care sunt cerințele

Cei interesați de aceste posturi trebuie să aibă între 18 și 50 de ani. Candidații interesați de o funcție de ofițer trebuie să fie absolvenți ai unei instituţii de învăţământ universitar acreditate, cu diplomă de licenţă, cu profil corespunzător armelor sau serviciilor şi specialităţilor militare pentru care aplică. Pentru cei care vor să aplice pentru aceste funcţii de înaltă specializare în MApN reprezentanţii instituţiei anunţă că mai există o serie de criterii generale pe care aceştia trebuie să le îndeplinească. Astfel, trebuie să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în România de cel puţin 6 luni şi să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul.

Angajări în Armată. Ce salarii se oferă

Solda lunară se compune dintr-o parte fixă alcătuită din solda de funcţie, solda de grad, gradaţii şi, după caz, solda de comandă şi o parte variabilă compusă din indemnizaţii, compensaţii, sporuri, prime, premii şi din alte drepturi salariale. Pentru corpul ofiţerilor salariile sunt de 2.271 de lei pentru un tânăr locotenent, 3.147 de lei pentru un căpitan şi 3.815 de lei pentru un maior. Mai este şi norma de hrană în valoare de 1.000 de lei.

Mai trebuie menționat că începând cu acest an vor fi diurne duble pentru militari. Mai exact, dacă un militar pleacă la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă angajatul beneficiază, pe perioada executării acestor tipuri de misiuni, de suma zilnică de 85 de lei. De asemenea, tot din acest an, militarii pleacă în concedii pe banii lor, însă la întoarcere li se vor deconta cheltuielile în limita sumei de 1.450 de lei.

FOTO: Armata României/Facebook

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: