Admitere liceu 2016. La ce licee au intrat elevii care au dat Evaluarea Națională 2016

rata de promovare bac 2019 repartizare liceu
Foto: olttv.ro

Ministerul Educației afișează începând de astăzi unde au intrat elevii care au susținut Evaluarea Națională. Rezultatele au început să fie afișate pe EDU.RO

Repartizarea computerizată în licee are loc în trei etape. În prima etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar. În a doua etapă se pot înscrie candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi cei care au rămas nerepartizaţi. În etapa a treia se înscriu elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

Media de admitere se calculează ca media ponderată între media generală la Evaluarea Națională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75% şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere (pentru absolvenţii din promoţiilor 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 şi 2016). Media generală la Evaluarea Naţională se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la probele incluse în Evaluarea Naţională. Media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a şi media de admitere se calculează cu două zecimale, fără rotunjire.

Potrivit datelor furnizate de Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice din România, peste 150.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2016 în săptămâna 27 iunie – 1 iulie. Potrivit rezultatelor afișate după Evaluarea Națională de anul acesta, 47 de elevi din București au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016. Numărul acestora este mult mai mare decât anul trecut, când numai 13 elevi din Capitală au reușit să obțină media 10 la examenul de capacitate. În județul Ilfov, 5 elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016.

În acest an, Evaluarea Națională 2016 a venit și cu o premieră. Pentru prima dată, lucrările de la Evaluarea Națională au fost corectate în alte județe decât cele în care s-au susținut examenele. Noul sistem s-a aplicat atât în cazul probei de Limba și Literatura Română, cât și în cazul probei de Matematică.

În 2015 s-au obținut 409 medii de 10 la Evaluarea Națională.  Harghita este singurul județ în care nu s-a obținut nicio medie de nota 10. Tot anul trecut a fost și o rată de promovare mai mare față de 2014. Brăila a avut cea mai mare rată de promovabilitate (92,4%), urmat de Cluj Napoca (92,4%). La polul opus s-a aflat Teleormanul, județul cu cea mai scăzută rată a promovabilității.

Anul trecut, cea mai mare medie a notelor obținute a fost obținută de Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, din Galați, care a obținut 9,62. Pe următorul loc la Evaluare Națională a fost Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu”, cu 9,61, iar pe trei, cu 9,59, a fost Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj.  În ceea ce privește rezultate Evaluare Națională la Limba Română, 85,4% dintre elevi au luat note peste 5, iar la examenul de Matematică 73,5% au luat nota minimă de trecere.

Vă recomandăm să citiți și: 

FOTO: Asociația „Prietenii Mocăniței”/Facebook

Încă o mocăniță a fost „reînviată” în România și se bucură de un succes uriaș

biserica fortificată din biertan

Un sat din România, vedetă într-o revistă cu 30 de milioane de cititori

FOTO: Andrew Colin/Flickr (creative commons)

Imagini de poveste. Cum a ajuns România pe locul 1 în topul țărilor de vizitat în 2016

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: