A murit Răzvan Theodorescu, fost director al Televiziunii Române în anii tulburi de după Revoluție

răzvan theodorescu

Foto: Biblioteca Centrală a BM "B.P.Hasdeu", Chișinău, Moldova / Wikipedia.org

Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române și fost ministru al Culturii şi Cultelor în perioada 2000-2004, în timpul guvernării Adrian Năstase, a încetat din viață.

Potrivit agerpres.ro, academicianul a murit la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Răzvan Theodorescu avea 83 de ani și se internase în unitatea medicală în urmă cu aproximativ 3 săptămâni.

De profesie istoric de artă, el a fost și senator din partea PSD în legislatura 2000-2004.

La scurt timp după Revoluție, la data de 9 februarie 1990, Răzvan Theodorescu a fost numit în funcția de președinte al Radioteleviziunii Române.

Criticat de multe voci pentru manipulările lansate de Televiziunea Română în acea perioadă, el a fost un susținător fervent al președintelui Ion Iliescu.

Într-un interviu din 2010 oferit „Adevărul”, el a declarat că „dacă punem în balanţă ce a făcut bun Ion Iliescu – asigurarea stabilităţii ţării -, cu greşelile lui, Iliescu iese în câştig, cât nu place acest lucru multora.”

El a mai spus că nu crede că venirea minerilor a fost orchestrată de Ion Iliescu fiindcă „Iliescu a fost mai curând un om al stabilităţii prin natura lui! Este un om ezitant, dar cinstit. Îl cunosc.”

„Chiar vreau să se înţeleagă: este un om ezitant, dar cinstit şi un politician de primă mână! N-ar organiza o chestie de tipul mineriadelor. Nu este omul unei cabale. Împotriva cui să organizeze aşa ceva? Opoziţia era înfrântă”, mai spunea Theodorescu în interivu.

Foto: Biblioteca Centrală a BM „B.P.Hasdeu”, Chișinău, Moldova / Wikipedia.org


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version