Cine este românca acuzată de susținerea Statului Islamic

O româncă suspectată de legături cu Statul Islamic a fost arestată preventiv în orașul italian Genova, la revenirea din Tunisia. Imediat, autoritățile italiene au demarat procedurile pentru extrădarea sa în România.

Potrivit Știrile TVR, este vorba despre o femeie în vârstă de 36 de ani, originară din Satu Mare. Din câte se pare, nu are un trecut prea curat nici în România. În 2003, peste 50 de tineri s-au adunat într-o casă din localitatea Noroieni pentru a-l sărbători pe unul dintre cei considerați capi ai afacerilor cu droguri în Satu Mare. Polițiștii s-au infiltrat printre ei, iar între arestați a fost și femeia suspectată acum de legături cu grupări teroriste.

Reprezentanții Serviciului Român de Informații spun că aceasta era sub supraveghere din 2014, ca urmare a „activităților de propagandă islamistă cu conținut extremist derulate în mediul virtual” și că era foarte activă pe rețelele de socializare în ceea privește transmiterea de mesaje cu orientare pro islamistă în engleză și arabă.

Potrivit unor surse, femeia ar fi fost lăsată în libertate după ce a fost expulzată în România și s-ar afla acum în Satu Mare.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG la tablete. Cele mai bune oferte de azi
Cele mai bune oferte la laptopuri cu preț mediu de la eMag
Reduceri eMAG la televizoare. Cele mai bune oferte
Locuri de muncă în străinătate pentru pasionații de gătit. Se caută femei, bărbați, cupluri

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.