Tabăra de la Năvodari a ajuns o ruină | VIDEO

FOTO: Ana Dumitru/Youtube
FOTO: Ana Dumitru/Youtube

Înainte de Revoluția din 1989, Tabăra de la Năvodari putea caza, zilnic, peste 10.000 de copii. Tabăra a fost ridicată în anii `70, din banii Uniunii Generale a Sindicatelor Din România – UGSR. Complexul avea câteva sute de clădiri, întinse pe 134 de hectare, oraganizate în cinci tabere: Delfinul, Albatros, Perla, Cutezătorii și Lebăda.

După Revoluție, patrimoniul a ajuns la sindicate, iar terenul a rămas la stat. Timp de 18 ani tabăra Năvodari a fost administrată de sindicaliști. În aceeași perioadă, numărul locurilor de cazare a scăzut de la 10.000 la 1.300.

În 2008, potrivit Știrile Pro TV, a început un asediu imobiliar asupra taberei, care a fost subiectul unei anchete DNA. În 2011, toate cele 298 de clădiri ale taberei au ajuns în proprietatea orașului Năvodari pe motiv că, în acte, construcţiile nu aparţineau nimănui.

În prezent, după mai multe bătălii juridice, terenul aparține Primăriei Năvodari, iar clădirile aparțin SIND, potrivit Replica Online.

Jurnaliștii constănțeni spun că actualul primar din Năvodari a dat în judecată SIND România pentru că au lăsat clădirile în paragină.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.