Chiflele şi feliile de pâine Titan, şunca de porc Angst, salatele de la Eisberg, gemurile şi sucurile de mere Râureni, ouăle de la Toneli Holding sau laptele de la Albalact se numără printre ingredientele produse de companii locale, folosite de McDonald’s în România.
Reprezentanții lanțului de restaurante au declarat pentru economica.net că aproximativ o treime din ingredientele folosite de McDonald’s în România provin de la furnizori locali.
Și asta în timp ce carnea de vită folosită pentru preparatele McDonald’s provine din Italia, iar cartofii din Austria.
Produse fabricate în România se găsesc şi în cel mai vândut produs McDonald’s, Big Mac. Acestea sunt chiflele Big Mac cu susan (Titan) şi salata (Eisberg).
În România, McDonald’s deține 67 de unităţi, în 21 de oraşe, dintre care jumătate sunt drive-through. Acestea cumulează afaceri anuale de circa 120 de milioane de euro, realizate de 4.000 de angajați.
Aproape jumătate din restaurantele pe care americanii le operează în România sunt în Bucureşti.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Recomandările editorilor GreatNews:
- Locuri de muncă în străinătate pentru muncitori necalificați
- Locuri de muncă în străinătate. Cazarea și masa, asigurate
- Telefoane mobile ieftine, pentru părinți și bunici
- Ce produse româneşti ajung în restaurantele McDonald’s
- Zeci de mii de oi românești, moarte de foame și sete, în timpul transportului către export
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: