Voința uriașă a unei maratoniste. S-a prăbușit și s-a târât 50 de metri până la linia de sosire

maraton

Tânăra maratonistă s-a târât pe ultimii 50 de metri. Foto: Captură YouTube

O alergătoare din Kenya s-a târât până la linia de sosire după ce s-a prăbușit cu 50 de metri înainte de finiș, la maratonul organizat în Austin, Texas, Statele Unite ale Americii, relatează BBC.

Hyvon Ngetich conducea cursa în momentul în care s-a prăbușit. Tânăra în vârstă de 29 de ani a refuzat scaunul cu rotile adus de echipa de asistență medicală și a continuat să meargă în genunchi până la final. Ea a fost încurajată de pe margine de echipa de medici, dar și de spectatori.

În ciuda problemelor, Hyvon Ngetich a reușit să termine cursa pe locul al treilea, cu un timp de 3:04:02.

„Asta este ceea ce numim curaj. Excelentă performanță, să se târască pe ultimii 50 de metri. Acesta este curajul… a reușit”, a spus un comentator sportiv care a urmărit cursa de maraton.

„Când alergi, trebuie să mergi mereu înainte”

Chiar dacă nu a câștigat competiția pe care a condus-o cea mai mare parte din timp, tânăra Ngetich este celebrată în întreaga lume datorită felului în care a trecut linia de sosire, refuzând să abandoneze competiția, relatează npr.org.

„Când alergi, trebuie să mergi mereu înainte”, a povestit maratonista pentru televiziunea locală KEYE, după terminarea cursei. Ea a mai spus că nu-și amintește ultimii 2 kilometri din maraton și nici momentul în care a trecut linia de sosire.

„Nu am mai văzut niciodată așa ceva”, a povestit și Jon Conley, directorul competiției, pentru CBS News.

Cea care a câștigat competiția a fost Cynthia Jerop, cu timpul 2:54:21. Ngetich a terminat 10 minute mai târziu, la doar 3 secunde diferență de locul al doilea. Datorită voinței uriașe de care a dat dovadă, organizatorii maratonului au crescut premiul în bani pentru locul al III-lea, aducându-l la egalitate cu cel pentru locul al II-lea.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Povestea româncei care a fost desemnată „cea mai bună asistentă” din Anglia
Campanie pe Facebook, pentru consumul de produse locale
O nouă ofertă extraordinară: 9,99 euro biletul de avion pe ruta Bucureşti–Bruxelles

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version