Virusul din China. Muzicieni români în epicentrul epidemiei. Șerpii ar fi sursa coronavirusului

FOTO: RyanMcGuire/Pixabay.com

FOTO: RyanMcGuire/Pixabay.com

O orchestră formată din 50 de artiști, de la Filarmonica Banatului din Timișoara, dar și de la alte filarmonici din țară, au concertat în orașul Wuhan din China. În această zonă a apărut virusul din China care a omorât 17 oameni în câteva zile.

Potrivit  tion.ro, muzicieni din Timișoara, Arad, Oradea, Brașov, București și Constanța au avut un turneu de 50 de zile în China. Artiștii timișoreni au venit luni la Sala Capitol, direct de la aeroport, pentru a se întâlni cu colegii care se aflau la repetiții.

A doua zi au fost la analize și sunt acum sub observația Direcției de Sănătate Publică. Cei 18 angajați ai Filarmonicii din Timișoara vor sta acasă în următoarele 14 zile, într-un fel de carantină. În privința celorlalți muzicieni nu se cunoaște încă dacă s-au luat măsuri.

Virusul din China, care a fost denumit „2019-nCoV”, a afectat în China peste 500 de oameni. Coronavirusul s-a extins în mai multe țări din Asia și a fost raportat primul caz și în Statele Unite ale Americii.

Virusul din China. Orașul Wuhan a fost închis

Orașul Wuhan, locul în care a apărut virusul din China, a fost închis. Nimeni nu mai are voie să intre în metropola cu 11 milioane de locuitori, dar nici să iasă. Miercuri seara, traficul aerian și cel feroviar spre și dinspre orașul Wuhan a fost suspendat.

Peste 2.200 de persoane au fost plasate în carantină, iar dintre acestea 765 au fost deja scoase de sub observație pentru că nu prezentau simptome ale infecției, a declarat vicepreședintele Comisiei Naționale de Sănătate din China, Li Bin.

Astăzi este așteptat și un anunț oficial al Organizației Mondiale a Sănătății, după o dezbatere care s-a desfășurat în decursul a două zile. În funcție de concluzie, ar putea fi impuse restricții de călătorie, dar și măsuri cu privire la schimburile comerciale.

Virusul din China ar fi fost transmis de la șerpi

Cercetătorii bănuiesc faptul că acest virus ar fi fost transmis la oameni de la lilieci și ar fi suferit o mutație. Însă patru cercetători chinezi vin cu o altă teorie științifică. Concluziile studiului au fost publicat în revista Journal of Medical Virology și vorbesc despre faptul că virusul din China ar fi fost transmis la om de șerpi. Mai exact, este vorba despre două specii de șerpi des întâlnite în sud-estul Chinei, unde este focarul: Bungarus multicinctus și Naja atra.

Cercetătorii au analizat secvența genetică a „2019-nCoV”, așa cum a fost denumit virusul din China, pentru a căuta tipare în codul genetic care să dezvăluie gazda pe care virusul o infectează. Pe baza acestei analize, au ajuns la concluzia că 2019-nCoV ar fi putut proveni de la șerpi.

De asemenea, foarte important de precizat este faptul că în piața din care ar fi pornit virusul, una în care se vindeau fructe de mare engros, erau în oferte și aceste două specii de șerpi. Însă, autorii spun că vor fi necesare mai multe studii pe mai multe animale pentru a confirma aceste rezultate.

Virusul a mai ajuns la oameni din Thailanda, Japonia, Coreea de Sud și Taiwan. Acest virus face parte din familia coronavirusurilor din care mai fac parte și SARS (Sindrom Acut Respirator Sever) sau MERS. Genul acesta de virusuri pot infecta oameni, animale și păsări. Transmiterea de la om la om se face ușor, pe cale aeriană, prin vorbire, tuse sau strănut.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version