Un român, umilit la locul de muncă în Danemarca, și-a găsit dreptatea în justiție

Dănuț, românul care a fost umilit la locul de muncă în Danemarca
Dănuț, românul care a fost umilit la locul de muncă în Danemarca

Un român care a muncit în Danemarca, fără să primească o zi liberă în câteva luni de zile, a câștigat despăgubiri în instanță.

Ieșeanul Dănuț a lucrat într-un restaurant de lângă orașul Aalborg. Proprietarul stabilimentului, un chinez, i-a promis românului un salariu de o mie de euro pe lună, cazare și două mese gratuite.

„Am lucrat exact ca pe plantație, începeam la ora 11 – 12 ziua și terminam în jur de 12 noaptea. Și am muncit de pe 20 iunie 2014 până pe 5 octombrie 2014, zi de zi, fără nicio zi liberă”, povestește tânărul român, care pe lângă atribuțiile de bucătar, trebuia să spele și toaletele clienților și angajaților.

”Spălam undeva la peste o mie de vase pe zi, singur”, mai spune Dănuț pentru stirileprotv.ro.

Românul s-a îmbolnăvit din cauza suprasolicitării, fiind operat de două ori, după ce medicii i-au descoperit o infecție în sânge.

A găsit apoi o asociație care l-a ajutat în instanță, unde a avut câștig de cauză. Acum, proprietarul restaurantului trebuie să îi plătească peste 100.000 de euro.

Dănuț lucrează acum la un alt restaurant, în Copenhaga.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.