Un român a ajuns la spital, iar medicul i-a spus că va muri a doua zi

spitalul municipal huși

Spitalul Municipal Huși. Sursa: Monitorul de Vaslui

Un bărbat din Huși a ajuns la spital, iar medicul i-a spus că va muri a doua zi deoarece are metastază, însă fără să îi facă prea multe analize. Ulterior, pacientul a ajuns la Vaslui, unde a fost operat, iar acum se simte mai bine, relatează postul de televizune Digi24.

Pe 25 septembrie, Nicolae Caraman a ajuns la Spitalul Municipal Huși cu ambulanţa, fiind însoţit de sora şi de vecina sa. Avea insuficienţă respiratorie, iar medicul care l-a preluat a pus un diagnostic fără prea multe analize, susțin martorii.

„Ne-a spus din start că e în metastază şi că nu are rost să îl ţină acolo pentru că până dimineaţă oricum va muri. Că respiră foarte greu şi de aia a zis că e în metastază şi nu are rost să stăm şi noi acolo pentru că nu are nici o şansă”, a povestit Rodica Caraman, sora pacientului.

„Am mers împreună la camera de gardă unde era deja pus în perfuzie fratele meu şi a spus de faţă cu el: «ce să fac cu el acum? Nu am ce să îi fac. Vedeţi în halul în care e nu mai respiră, nu nimic, până dimineaţă moare»”, a mai relatat femeia pentru Digi24.

Spitalul Municipal Huşi nu are unitate de primiri urgenţe, ci doar o cameră de gardă, iar clinică de ORL nu există. Deoarece bărbatul avea nevoie de un specialist ORL, familia a cerut transferul la Vaslui, unde a fost operat ziua următoare.

Aici, sora pacientului a aflat cu uimire că fratele ei nu avea metastază: „După primele analize care i s-au recoltat de la Vaslui eu am întrebat-o pe doamna doctor: „doamna doctor, vă rog frumos, vreau să ştiu e în metastază da sau nu”. Şi a zis: „dar cine v-a spus că e în metastază?”. Şi am zis „doamna doctor de la Huşi, doamna doctor Dumitrache”. Şi a zis că „nu e în metastază””.

În urma operaţiei, starea pacientului s-a ameliorat simţitor. Bărbatul suferă de o boală cronică respiratorie, dar în niciun caz nu se află într-un stadiu terminal, mai notează sursa citată.

Familia a depus sesizare scrisă la spital, iar conducerea unităţii a anunţat că va face o anchetă internă. Răspunsul la anchetă va fi dat în 30 de zile.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version