Un detectorist a găsit un obiect vechi de 3.600 de ani. „Nu părea a fi din lumea noastră”

săgeată epoca bronzului

Foto: Facebook (Jandarmeria Română)

Un jandarm pasionat de arheologie a găsit în județul Teleorman un obiect ce datează din jurul anului 1.600 î. Hr., a transmis Jandarmeria Română pe pagina sa oficială de Facebook.

Dan este detectorist amator, iar pe un deal din Teleorman a găsit un vârf de săgeată care datează din secolele XVII-XVI î.Hr., adică din Epoca Bronzului Mijlociu.

Pe teritoriul de astăzi al României, Epoca Bronzului Mijlociu se desfășoară de pe la 2.200 î.Hr. până la 1.600/1.500 î.Hr.

Foto: Facebook (Jandarmeria Română)

După ce detectorul de metale a început să transmită un semnal, jandarmul a început să sape.

„La aproximativ 25 de centimetri, într-un bulgăre de pământ, a descoperit un obiect ce nu părea a fi din lumea noastră. La marginea unei culturi de grâu, era ascuns în bulgărele de țărână, exact ca într-o capsulă a timpului, un vârf de lance, care datează din Epoca Bronzului Mijlociu, secolele XVII-XVI înainte de Hristos”, a transmis Jandarmeria Română.

Foto: Facebook (Jandarmeria Română)

„A fost o întâmplare extrem de fericită pentru mine. Am avut rara șansă de a scoate la suprafață o parte din istoria mai puțin știută a lumii”, a povestit Dan.

El a predat obiectul către Muzeul Județean Teleorman, iar specialiștii instituției au stabilit că vârful de săgeată datează din secolele XVII-XVI î. Hr.

„De acum înainte, importanta descoperire arheologică va rămâne în patrimoniul Muzeului și, alături de ea, va sta și numele colegului nostru, cel care a redat lumii o parte a istorie de acum aproape 4 milenii”, a mai transmis Jandarmeria Română.

Foto: Facebook (Jandarmeria Română)

Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version