Un cascador a stabilit două recorduri mondiale cu un număr foarte periculos

Un cascador are una dintre cele mai periculoase meserii din lume, iar cu numerele pe care le execută reușește de cele mai multe ori să taie respirația spectatorilor.

Nik Wallenda este unul dintre cei mai curajoși cascadori și a fost supranumit „regele mersului pe sârmă la mare înălțime”, iar luni a intrat din nou în istorie după ce a traversat pe un cablu distanța dintre doi „zgârie-nori” din Chicago, fără plasă și alte echipamente de siguranță.

Orașul american este cunoscut drept „Orașul Vânturilor”, iar acțiunea lui Wallenda a fost cu adevărat spectaculoasă deoarece a avut loc pe o pantă abruptă și a fost legat la ochi, iar cel mai mic dezechilibru i-ar fi fost fatal.

În șase minute și jumătate, americanul a traversat distanța dintre cele două clădiri, la peste 50 de etaje deasupra râului Chicago, iar înclinația de 19 grade nu a reprezentat un obstacol pentru el. Nik a început traseul de la Turnul de Vest al complexului Marina City și a continuat spre clădirea Leo Burnett. Pentru a demonstra că este foarte relaxat, cascadorul a vorbit pe toată durata parcurgerii distanței, iar miile de spectatori au privit emoționați acest moment cu adevărat istoric.

Programul „Nik Wallenda deasupra oraşului Chicago” a fost difuzat în direct în Statele Unite şi în peste 220 de ţări şi teritorii, inclusiv în România, în noaptea de duminică spre luni, pe Discovery Channel.

Nik Wallenda a stabilit două recorduri mondiale cu această cursă pe cablu la mare înălţime, deasupra oraşului Chicago: unul pentru panta cea mai abrută pe care a urcat şi al doilea pentru cursa finalizată la cea mai mare înălţime, legat la ochi.

Cascadorul face parte dintr-o familie cu istorie în acrobație, care a ajuns la a șaptea generație. În anul 2012, el a mai stabilit un nou record mondial, atunci când a traversat Cascada Niagara.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă cu un Like, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.