Tsunami Indonezia. Noi imagini cu valul uriaș care a făcut sute de victime

tsunami indonezia

Foto: Captură YouTube

Tsunami Indonezia. O adevărată tragedie a lovit Indonezia: 384 de oameni au murit după ce un tsunami declanșat de un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade a lovit orașul Palu din Insula Sulawesi, aflat la 80 de kilometri de epicentrul seismului, anunță BBC.

Valurile înalte de 3 metri au măturat orașul de coastă.

Videoclipurile publicate pe rețelele sociale arată mai mulți oameni care fugeau panicați. Într-unul dintre filmulețe se vede și o moschee dărâmată de ape.

Din păcate, replici puternice au continuat să lovească orașul. Mii de case s-au prăbușit, inclusiv spitale, hoteluri și centre comerciale.

Tsunami Indonezia – Cum au reușit unii oameni să se salveze

Eforturile salvatorilor sunt împiedicate de o pană de curent majoră, mai notează BBC. În plus, drumul principal spre Palu a fost blocat de o alunecare de teren, iar un pod important s-a prăbușit.

Este posibil ca numărul persoanelor decedate să fie mai mare. Cel puțin 540 de oameni au fost răniți.

„Multe trupuri au fost găsite de-a lungul țărmului din cauza tsunamiului, însă nu se știe exact numărul lor. Când a apărut amenințarea, oamenii încă făceau diverse activități la plajă și nu au fugit imediat”, a declarat un oficial.

Unii oameni au supraviețuit cățărându-se în copaci înalți de 6 metri pentru a scăpa de valuri.

Tsunami Indonezia – unde s-a produs cutremurul

În Palu, sute de oameni se pregăteau pentru un festival la plajă care ar fi trebuit să înceapă vineri seara.

Principalul spital al orașului a fost și el afectat de cutremur. Din această cauză, zeci de răniți sunt tratați în afara clădirii, în corturi.

Aeroportul principal din Palu a fost închis deoarece pista a fost lovită de tsunami. Se crede însă că elicopterele vor putea ateriza.

Cutremurul s-a produs pe Insula Sulawesi la o adâncime de 10 kilometri. A fost emisă o alertă de tsunami, însă apoi a fost ridicată după o oră. Agenția meteorologică din Indonezia a fost criticată pentru acest fapt, însă reprezentanții ei au spus că tsunamiul a lovit coasta cât timp avertizarea era în vigoare.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version