Fenomen rar. O tornadă a lovit o comună din România | VIDEO

tornadă făcăeni

Tornada produsă ieri în Făcăeni. Foto: Captură Digi24

O nouă tornadă a lovit comuna Făcăeni din județul Ialomiţa, la 15 ani de când aici a fost filmat un fenomen similar, anunță Digi24.

Tornada s-a produs aseară. Vijelia puternică a durat aproape două minute, a doborât 60 de copaci şi a distrus numeroase solarii.

În total, au fost afectate douăsprezece gospodării: ţiglele de pe case au fost smulse de tornadă, gardurile au fost distruse, iar copacii doborâți. Refugiul dintr-o stație de autobuz a fost și el luat de vânt.

Ieri, județul Ialomița s-a aflat sub avertizare „Cod galben” de vreme rea.

Făcăeni, o comună din estul județului Ialomița cu o populație de 5.500 de locuitori, a mai fost lovită de o tornadă puternică în august 2002. Atunci, 33 de case au fost distruse complet, iar alte 395 au fost avariate.

3 persoane au murit şi alte 14 au fost rănite. Viteza vântului în vortex a fost de circa 300 de km pe oră, potrivit romanialibera.ro. Tornada de atunci a avut un diametru de 1 kilometru la bază și s-a deplasat pe un traseu de 74 de km.

Iată și imaginile filmate în 2002, tot în Făcăeni:

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version