Top 5. Cele mai frecvente operații estetice în România

În Statele Unite, se întâmpla adesea ca, la majorat, o tânără fată să primească drept cadou o operație de mărire a sânilor. În România, ritmul operațiilor estetice este ceva mai mic, însă în mod clar ne îndreptăm în direcția americanilor: tot mai multe cabinete se deschid, tot mai multe persoane le calcă pragul, subiectul e dezbătut aproape în fiecare zi la TV, cu exemple de ”așa da” și ”așa nu”.

În acest articol, am dorit să vedem care sunt cele mai întâlnite operații estetice practicate în România. Datele au fost strânse din statistici, din date ale clinicilor și din declarații ale medicilor esteticieni invitați la diferite posturi de televiziune.

1. Operația la nas (rinoplastie)

De multe ori, rinoplastia nu este necesară doar pentru frumusețe. Operația poate de asemenea corecta probleme de respirație cauzate de unele defecte structurale ale nasului. Medicii pot corecta atât forma cât și proporțiile nasului, pentru a reda feței o armonie a trăsăturilor și pacientului – încrederea în sine.

Iată principalele trăsături care pot fi corectate prin rinoplastie:

– dimensiunea nasului, în corelație cu celelalte structuri ale feței;
– lățimea nasului la nivelul rădăcinii;
– profilul nasului cu bombări sau denivelări ale crestei nazale;
– vârful nasului dacă este prea mare sau bulbos, cazut sau în sus;
– nările mari, late sau răsucite;
– asimetria și deviația nazală.

2. Mărirea sânilor

Sânii pot fi măriți fie cu silicon, fie cu propria grăsime. Dacă este aleasă prima variantă, atunci clientul are de ales fie implanturi rotunde, fie anatomice sau cu suprafață poliuretanică. Trebuie menționat că, pe lângă implanturile cu silicon, există și varianta implanturilor saline, umplute cu ser fiziologic. În cazul în care un implant salin se fisurează, acesta se va dezumfla, iar serul va fi absorbit și eliminat natural de corp.

tipuri-de-implanturi-mamare

La transplantul de grăsime, procedura este următoarea: extragerea țesutului adipos din zona donatoare; purificarea grăsimii aspirate prin centrifugare delicată; reinjectarea grăsimii purificate printr-o tehnică de reimplantare tridimensională.

3. Augmentarea buzelor

Mărirea buzelor (click pentru a descoperi mai multe detalii) se face, în general, prin trei metode:

lipofilling (injectarea de grăsime proprie recoltată din zone donatoare ale propriului corp; procedura durează doar un sfert de oră);

augmentare cu acid hialuronic (soluția este injectată în buze, cu ajutorul unui ac extrem de fin; trebuie menționat că acidului hialuronic este o componentă naturală a pielii);

implanturi permanente cu silicon (dacă la augmentarea cu acid hialuronic efectul de mărire este unul temporar, de 6-9 luni, la implantarea de mici proteze de silicon efectul este, evident, unul permanent; procedura durează aproximativ o oră).

4. Liposucția

Este folosită cel mai adesea la nivelul abdomenului, însă foarte întâlnite sunt și liposucțiile la nivelul membrelor, atât la mâini, cât și la picioare. Iată o listă a locurilor unde se poate face o liposucție: coapse, brațe, gât, șolduri, mijloc, spate, genunchi intern, piept, obraji, bărbie, gambe și glezne.

Trebuie menționat că liposucția nu este neapărat o armă a leneșului. Chiar dacă starea generală de sănătate este bună și corpul este bine întreținut, anumite persoane pot avea un contur disproporționat al corpului, din cauza depozitelor localizate de grăsime. O bună parte dintre acestea provin, mai degrabă, dintr-o moștenire ereditară decât din lipsă de antrenament sau a unui control al greutății.

Liposucția nu este un tratament împotriva obezității. Operația nu înlocuiește exercițiile fizice și nu rezolvă proastele obiceiuri alimentare. Pentru operație, cei mai potriviți pacienți sunt cei cu o stare fizică bună, dar care nu pot scăpa pur și simplu de unele depozite de grăsime.

Puteți afla mai multe despre operația de liposucție şi consulta lista de preţuri AICI.

5. Lifting facial

Sunt mai multe tipuri de lifting facial, însă o operație care se bucură de tot mai mare căutare este liftingul midface. Acesta ajuta la întinerirea aspectului în zona mijlocie a feței, delimitată de pleoapa inferioară și buza superioară. Medicii repoziționează țesuturile lăsate și cresc volumul țesutului moale, care se diminuează din cauza înaintării în vârstă și a expunerii la soare.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.