TOP 10. Cele mai bune licee din București

cele mai bune licee din bucurești

Colegiul Național "Gheorghe Lazăr". Foto: Britchi Mirela (Wikimedia Commons)

Inspectoratul Școlar al Muncipiului București a publicat broșura pentru admiterea în învățământul liceal în anul școlar 2016 – 2017.

Broșura cuprinde atât informații legate de calendarul admiterii la liceu din acest an, despre numărul de locuri și despre profilele instituțiilor de învățământ preuniversitar din București, cât și despre mediile de admitere de anul trecut la toate liceele și colegiile din capitală.

Deoarece profilele Matematică – informatică sau Matematică – informatică – bilingv sunt cele mai căutate filiere, am alcătuit un top al celor mai bune licee și colegii din București, în funcție de media ultimului admis de la Matematică – informatică sau la Matematică – informatică – bilingv (în anul 2015).

Top 10 cele mai bune licee din București în funcție de mediile de admitere:

1. Colegiul Național „Sfântul Sava”. În acest an, colegiul are, în total, 252 de locuri (la filierele Matematică-Informatică, Matematică-informatică-bilingv limba engleză, Științe ale naturii și Filologie).

În 2015, mediu ultimului admis la profilul Matematică-informatică-bilingv limba engleză a fost 9,87, iar la Matematică-informatică 9,72.

2. Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” are 252 de locuri în acest an, la profilele Matematică – informatică, Științe ale naturii, Filologie și Științe sociale.

Anul trecut, media ultimului admis la filiera Matematică – informatică a fost de 9,80.

3. Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” are 252 de locuri în acest an, toate la profilul Matematică-informatică.

Anul trecut, media ultimului admis a fost 9,61.

4. Colegiul Național „Mihai Viteazul” are 280 de locuri în acest an, la filierele Matematică-informatică și Științe ale naturii.

În anul 2015, media ultimului admis la profilul Matematică-informatică a fost de 9,58.

4. Colegiul Național „Spiru Haret” are 224 de locuri în anul 2016, la profilele Matematică-informatică, Matematică-informatică- bilingv limba engleză, Științe ale naturii, Filologie și Științe sociale.

Anul trecut, media ultimului admis a fost la 9,58 la profilul Matematică-informatică – bilingv limba engleză, și de 9,54 la Matematică-informatică.

6. Colegiul Național „Gheorghe Șincai” are 224 de locuri în 2016, la filierele Matematică – informatică, Științe ale naturii și Filolofie.

În 2015, media ultimului admis la Matematică-informatică a fost 9,57.

7. Colegiul Național „Iulia Hașdeu” are 252 de locuri în acest an, la profilele Matematică-informatică, Matematică-informatică-bilingv limba engleză, Științe ale naturii, Filologie, Filologie – bilingv limba spaniolă și Filologie – bilingv limba engleză.

Anul trecut, media ultimului admis la filiera Matematică-informatică-bilingv limba engleză a fost de 9,51, iar la Matematică-informatică de 9,45.

7. Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” are 168 de locuri în acest an, la profilele Matematică – informatică – bilingv limba engleză și Filologie – bilingv limba engleză.

În 2015, media ultimului admis la profilul Matematică – informatică – bilingv limba engleză a fost 9,51.

9. Colegiul Național „Cantemir Vodă” are 168 de locuri în acest an, la filierele Matematică – informatică, Matematică – informatică – bilingv limba engleză și Științe ale naturii.

Anul trecut, media ultimului admis la profilul Matematică – informatică – bilingv limba engleză a fost 9,49.

10. Colegiul Național „I.L.Caragiale” are 280 de locuri în acest an, la profilele Matematică – informatică, Matematică – informatică – bilingv germană, Matematică – informatică – bilingv engleză, Filologie, Filologie – bilingv germană, Filologie – bilingv engleză și Științe Sociale.

Anul trecut, media ultimului admis la secția Matematică – informatică – bilingv engleză a fost de 9,41.

10. Liceul teoretic „Nicolae Iorga” are 140 de locuri în acest an, la profilele Matematică – informatică, Matematică – informatică – bilingv limba engleză, Științe ale naturii, Filolofie și Științe sociale.

În 2015, media ultimului admis la Matematică – informatică a fost 9,41.

10. Colegiul Național „Ion Creangă” are 224 de locuri în acest an, la filierele Matematică – informatică, Matematică – informatică – bilingv engleză, Științe ale naturii și Filologie.

În 2015, media ultimului admis la Matematică – informatică – bilingv engleză a fost 9,41.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Olimpicii români vor primi burse mai mari. Cu cât cresc premiile oferite de stat?
Elev român, ales în top 10 cei mai buni tineri cercetători de o universitate prestigioasă
O echipă de elevi români, pe podium la cel mai important concurs de robotică din lume

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version