Ținutele inspirate din portul tradițional ale unui designer român, vedete în America


Dorin Negrău a fost unul dintre cei mai aplaudați designeri de la Mercedes-Benz New York Fashion Week Fall 2015 datorită ținutelor sale inspirate din portul tradițional românesc din Transilvania.

Colecția numită „Brides’S – the story continues” a fost extrem de apreciată de către toți cei prezenți, iar Negrău a fost unul dintre designerii nominalizați la Clio Awards. Prezentarea sa a avut loc în aceeași zi cu cea a celor mai cunoscute case de modă ale momentului: Ralph Lauren, Calvin Klein și Mark Jacobs.

Anul acesta este unul dintre cei mai buni ani pentru Dorin Negrău, iar succesul s-a concretizat cel mai bine la finalul prezentării, atunci când toate ținutele au fost cumpărate. Mai mult, reprezentanți ai Institutului Costumului din New York și-au manifestat dorința de a selecta unele piese din colecție pentru o expoziție din cadrul celebrului Metropolitan Museum.

„Cu ocazia acestui eveniment, am primit și solicitarea reprezentanților Institutului Costumului din New York de a fi prezenți la show-ul nostru, în vederea participării, respectiv selectării unor piese din colecția noastră pentru o expoziție viitoare din cadrul Metropolitan Museum”, a spus Negrău pentru ziare.com.

Și turbanul pe care mireasa l-a purtat la finalul colecției a fost foarte lăudat în rândul rușilor prezenți, iar la finalul prezentării au fost comandate 1000 de astfel de modele de podoabe pentru cap. De altfel, Negrău este singurul designer român invitat anul acesta la celebrul eveniment din Statele Unite ale Americii.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.