Teodosie, întrerupt în timpul predicii de un bărbat: „Să-mi dai banii înapoi!”

teodosie tomis

Foto: Arhiepiscopia Tomisului / Facebook

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a fost întrerupt în timp ce ținea o predică în Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Un bărbat a strigat la el și i-a cerut să-i dea banii înapoi. Deoarece slujba era transmisă în direct pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului, incidentul a putut fi urmărit și pe internet.

„De ce nu mi-ai dat banii mei? Sunt nepotul părintelui Stănei Dumitru, să nu puneți mâna pe mine!”, a strigat bărbatul care l-a admonestat pe Teodosie.

„Să îmi dai banii înapoi, nesimțitule, diavole ce ești!”, a mai spus el.

Nu se știe la ce sumă de bani făcea referire bărbatul nemulțumit. Arhiepiscopia Tomisului nu a avut nicio reacție după incident.

Arhiepiscopul Tomisului este cunoscut pentru declarațiile sale controversate făcute de-a lungul timpului. În februarie 2022, înainte de începerea războiului din Ucraina, Teodosie a declarat că Putin nu este „atât de negru pe cum îl prezintă toată lumea”.

„Şi de ce să n-o spun, domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi e văzut atât de negru, nu e negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun, fără frică şi fără nicio ezitare: este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim”, a declarat Teodosie la o emisiune la Radio Dobrogea.

Chiar și după ce Rusia a invadat Ucraina, Teodosie a declarat că nu îl poate judeca pe Putin și că toate ctitoriile sale au rămas. „Ce a adus, a rămas. A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu a făcut nimic cu ele. Sunt aceleaşi. Nu trebuie să am eu o părere”, a spus el.

Iar în contextul discuțiilor despre posibilitatea ca ortodocșii, catolicii și protestanții să celebreze Paștele împreună, la aceeași dată, Teodosie a făcut comentarii controversate la adresa catolicilor.

„Acolo este Paştele adevărat unde vine Sfânta Lumină. Au catolicii Sfântă Lumină? N-au. Alţii? N-au. Toţi se adună la lumina ortodocşilor şi strigă adevărata lumină a ortodocşilor. (…) Au lumină materială, Lumina care coboară la noi e realitatea, nu-i simbol. În sfârşit, nu vreau să-i judec, că nu-i treaba mea, doar îi compătimesc”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version