Teldrum vrea Belina înapoi. A dat statul în judecată!

Liviu Dragnea a pescuit în voie pe Brațul Pavel și în jurul Insulei Belina. Foto: Facebook

Compania Teldrum a dat în judecată Consiliul Judeţean Teleorman, pentru recuperarea Insulei Belina şi a Braţul Pavel, care trecuseră anul trecut, prin hotărârea autorităţi judeţene, din administrarea CJ Teleorman în cea a statului, reprezentant prin Apele Române.

Insula Belina și Brațul Pavel au fost administrate timp de cinci ani de către Consiliul Județean Teleorman, care promisese că va construi acolo o bază de agrement deschisă populației.

Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Consiliul Județean a cedat insula Apelor Române, în 26 noiembrie 2018, printr-o hotărâre internă.

Preşedintele Consiliului judeţean Teleorman, Dănuţ Cristescu, susţine că decizia Teldrum e legată de contractele de închiriere, în contextul în care, potrivit acestuia, societatea comercială câştigase licitaţia pentru exploatarea zonei respective pentru 7 ani de zile.

”Nu am aprofudat prea bine cererea, pentru că e recentă. Dar din ce am văzut, se referă la contracte, în principiu. Că acele contracte sunt pentru o perioadă de 7 ani de zile, că la momentul respectiv s-a licitat, cam astea sunt motivele. E interesant, dar acum să vedem ce va zice instanţa. Noi considerăm că hotărârea pe care am dat-o e perfect legală”, a declarat preşedintele CJ Teleorman, citat de ”Adevărul”.

Modul în care insula Belina și brațul Pavel au ajuns la societatea Teldrum face obiectul unei anchete a Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a consilierului Vioricăi Dăncilă, Sevil Shhaideh, care este acuzată de abuz în serviciu în perioada în care era secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version