Super-Simona. Halep a trecut în viteză pe lângă Wickmayer. Urmează rusoaica Makarova

Simona Halep, a treia favorită la Australian Open, s-a calificat azi în sferturile de finală, învingând-o pe belgianca Yanina Wickmayer, scor 6-4, 6-2.

Jucătoarea română în vârstă de 23 de ani a învins-o pe Wickmayer – jucătoare agresivă, cu lovituri puternice -, oferind o demonstraţie de tenis de înaltă clasă.

Belgianca s-a văzut condusă din startul primului set, când Simona s-a desprins rapid la 4-1, însă a reuşit să-i dea câteva bătăi de cap constănţencei în următoarele două game-uri. Românca s-a impus, în cele din urmă, după 47 de minute, cu scorul de 6-4.

Raportul de forţe, favorabil româncei, s-a menţinut şi în manşa secundă. Românca a câştigat o jumătate din punctele la primire, având şi un procentaj excelent la primul serviciu, aproape 80%.

Simona Halep a încolţit-o şi mai mult pe belgiancă în setul al doilea, pe care l-a câştigat mai uşor, cu scorul de 6-2. A fost o jumătate de oră de joc splendid, presărat cu lovituri care au ridicat publicul în picioare. Simona şi-a asigurat un cec de 250.000 de euro şi 430 de puncte WTA.

„Sunt fericită că mi-am luat revanşa în faţa Yaninei (n.r. – Wickmayer ieşise învingătoare în precedentele trei confruntări, fără să piardă vreun set). Sunt fericită că am câştigat. Sunt fericită că m-am calificat din nou în sferturile de finală. Cred că am lovit bine din toate poziţiile şi mă bucur că am închis meciul repede, în două seturi, în faţa unei jucătoare foarte bune”, a precizat Simona Halep după meci.

Românca n-a pierdut încă vreun set la Australian Open şi s-a calificat pentru a doua oară la rând în sferturile de finală. Dacă anul trecut, Simona ceda lamentabil în faţa slovacei Dominika Cibulkova, acum ea pare o jucătoare mult mai echilibrată, mult mai puţin vulnerabilă.

În partida următoare, Simona Halep va încrucişa racheta cu rusoaica Ekaterina Makarova. Cap de serie 10, moscovita în vârstă de 26 de ani are de asemenea un parcurs imaculat la Melbourne, câştigând toate cele patru dueluri de până acum în minimum de seturi.

Simona s-a impus în singura întâlnire directă, în 2013, tot în sferturile de finală, tot pe hard, dar la New Haven, unde Halep a cucerit atunci titlul.

Tot azi, Irina Begu a pierdut la mare luptă partida din optimile de finală cu Eugenie Bouchard.