Suedia a câștigat finala Eurovision 2015. De la cine a primit puncte România


Suedia a câștigat finala Eurovision 2015, după ce a reușit să se detașeze de Rusia, în a doua parte a votului de aseară. Este al doilea succes al Suediei în ultimii 4 ani, după ce Loreen se impunea, în 2012, cu piesa „Euphoria”.

Câștigătorul din acest an este Mans Zelmerlow, cu piesa „Heroes”. Suedezul a avut o melodie energică, dar decisivă a fost și punerea în scenă, un show în adevăratul sens al cuvântului (după cum se vede și în materialul video de mai sus).

Pe locul doi a fost Rusia, cu 303 puncte, urmata de Italia, cu 292. Austria, țara gazdă, și Germania au reușit contraperformanța de a termina concursul cu 0 puncte.

La finalul votului, România a strâns 35 de puncte și s-a situat în partea a doua a clasamentului, pe locul 15. 27 de țări au concurat, aseară, în finala concursului. Anul trecut, reprezentanții României, Paula Seling și Ovi, au terminat concursul pe locul 12.

Cine a votat pentru România în finala Eurovision 2015:

Cipru – 1 punct
Portugalia – 4 puncte
Israel – 5 puncte
Spania – 5 puncte
Belgia – 5 puncte
Danemarca – 2 puncte
Republica Moldova – 12 puncte
Ungaria – 1 punct

Clasament final Eurovision 2015:

clasament final eurovision 2015Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Premiu important pentru filmul românesc, la Cannes
Povestea oamenilor care aduc Universul mai aproape de noi
Cele mai bune glume despre Eurovision
Locuri de muncă în străinătate ca asistenți veterinari și șoferi de taxi sau de camion
Vânează pe uscat și trăiește în copaci. Povestea celui mai ciudat pește de pe Pământ
Reduceri incredibile la tablete și huse la eMag

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.